Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: Στο ΣΕΦ προκρίθηκε - Στο… ΣΕΦ Βελιγραδίου θα το σηκώσει

Ολυμπιακός: Στο ΣΕΦ προκρίθηκε – Στο… ΣΕΦ Βελιγραδίου θα το σηκώσει

Το «εντός» έδρας Φάιναλ Φορ, ο Αταμάν και ο Μπαρτζώκας

Αποδείχτηκε Μεγάλη Τετάρτη για τον Ολυμπιακό. Μια βραδιά ονειρεμένη για τον κορυφαίο σύλλογο της χώρας, που «σφράγισε» την επιστροφή του στα «σαλόνια» του ευρωπαϊκού μπάσκετ με την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ του Βελιγραδίου, ενώ δύο ώρες νωρίτερα ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός έκανε γύρο θριάμβου στην Τούμπα.

Μια βραδιά που όσοι μάλιστα είχαν την τύχη να βρεθούν στο ΣΕΦ και να ζήσουν από κοντά το συγκλονιστικό αγώνα με την Μονακό θα τη θυμούνται για καιρό. Η ελπίδα όλων βεβαίως είναι να θυμούνται για πάντα το βράδυ της 21ης Μαΐου στον τελικό της Ευρωλίγκας στο… ΣΕΦ.

Στο ΣΕΦ (το δικό του) προκρίθηκε ο Ολυμπιακός, στο ΣΕΦ (του Βελιγραδίου) έχει την ευκαιρία να σηκώσει το 4ο ευρωπαϊκό. Γιατί κοιτώντας πίσω, στα 10 Φάιναλ Φορ όπου έχει συμμετάσχει έως τώρα ο Ολυμπιακός, μόνο μία φορά έπαιζε… εντός έδρας. Ο Ολυμπιακός βλέπετε έχει παίξει τελικό στην έδρα της Ρεάλ με τη Ρεάλ, έχει παίξει τελικό στην έδρα της Φενέρ με τη Φενέρ, έχει παίξει τελικό στη Σαραγόσα με την πανίσχυρη Ρεάλ του Σαμπόνις. Τρεις από τους πέντε χαμένους τελικούς ήταν όλα κόντρα γι’ αυτόν.

Στην Ρώμη έπαιξε εντός έδρας, γιατί οι οπαδοί του τη μετέτρεψαν σε… Πειραιά και το Παλαέουρ σε ΣΕΦ στο Φάιναλ Φορ του 1997 και το πρώτο «ερυθρόλευκο» ευρωπαϊκό. Σε μια από τις πιο εμφατικές παρουσίες οπαδών του Ολυμπιακού στο εξωτερικό, που λογικά θα… περάσει στη δεύτερη θέση μετά το 11ο Φάιναλ Φορ της ιστορίας του Ολυμπιακού, που έρχεται στο Βελιγράδι και στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα.

Δε χρειάζεται νομίζω να εξηγήσω το λόγο για τον οποίον ο Ολυμπιακός θα νιώθει ότι παίζει εντός έδρας στην Stark Arena του Βελιγραδίου. Και αυτό σίγουρα είναι ένα από τα «όπλα» της ομάδας του Μπαρτζώκα.

Πόσο σημαντικό είναι να έχει τον κόσμο στο πλευρό του ο Ολυμπιακός νομίζω ότι το κατάλαβε ακόμη και… ο Ντουράντ που από την… καυτή ατμόσφαιρα των γηπέδων του NBA με το “defense-defense” έζησε την «Αποκάλυψη» στο ΣΕΦ.

Ο Μπαρτζώκας που γράφει ξανά ιστορία στον Ολυμπιακό και θα έχει την ευκαιρία να πιάσει τον μέγιστο Ντούσαν Ίβκοβιτς στο «σπίτι» του αείμνηστου. Δύο προπονητές έχουν σηκώσει στα ουράνια τον Ολυμπιακό σε αυτή την ωραία διαδρομή των Πειραιωτών.

Ένα Φάιναλ Φορ που λογικά θέλει τον Ολυμπιακό να είναι το καθαρό αουτσάιντερ της διοργάνωσης. Όπως ήταν στην Πόλη, όπως ήταν στο Λονδίνο. Μακάρι να τριτώσει το καλό. Όσο για τον Αταμάν και τις δηλώσεις του;

Καλά κάνει ο άνθρωπος, πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι η Εφές, σούπερ ρόστερ έχει, γιατί να μην είναι αισιόδοξος έως σίγουρος πως θα το σηκώσει; Να συνεχίσει έτσι ο άνθρωπος μέχρι και τον ημιτελικό, μακάρι να βγάλει και έπαρση, μακάρι να υποτιμήσει όσο περισσότερο γίνεται τον Ολυμπιακό.

Υ.Γ. Η Ρεάλ έκατσε και έχασε επιδεικτικά από την Μπάγερν την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου για να αποφύγει τη Μονακό. Για ποιο λόγο το έκανε νομίζω ότι το κατάλαβαν όλοι. Αν η Μονακό δεν έπεφτε πάνω στο ΣΕΦ, το πιθανότερο είναι πως θα ήταν στο Φάιναλ Φορ. Ομαδάρα, με πανίσχυρο ρόστερ και τρομερό πλεονέκτημα έναντι όλων των υπολοίπων ομάδων το αφορολόγητο του πριγκιπάτου.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024