Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θάνατος 12χρονης στην Πάτρα: «Καλό πέρασμα στο φως» - Ραγίζει καρδιές ο πατέρας της

Θάνατος 12χρονης στην Πάτρα: «Καλό πέρασμα στο φως» – Ραγίζει καρδιές ο πατέρας της

Ο πατέρας της έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Πάτρα, από τον ξαφνικό χαμό της 12χρονης Σωτηρίας. Παρά τις προσπάθειες και τη μάχη των γιατρών στο Νοσοκομείο του Ρίου, στο οποίο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα, το κορίτσι έφυγε από τη ζωή.

Η κηδεία της θα γίνει το Σάββατο 7 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά στη Λεύκα Πατρών.

Ο πατέρας της  έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook όπου ανέβασε τη φωτογραφία της κόρης του και έγραψε:

ΚΑΛΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΟ ΦΩΣ!

Η 12χρονη μαθήτρια της ΣΤ’ τάξεως του δημοτικού ήταν ένα υγιέστατο κορίτσι. «Ηταν η χαρά της ζωής», όπως περιγράφει το οικογενειακό της περιβάλλον και όλοι όσοι τη γνώριζαν.

Ηταν μοναχοπαίδι και οι γονείς της είχαν πάνω της στραμμένο όλο τον ενδιαφέρον και τη φροντίδα τους. Ο πατέρας την περίοδο αυτή απουσίαζε για εργασία στη Ζάκυνθο και η 12χρονη κοιμήθηκε το βράδυ της Τετάρτης με τη μητέρα της. Η αυξημένη προσοχή της μάνας προς το παιδί της, την ξύπνησε χθες, τις πρώτες πρωϊνές ώρες και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 3.30 π.μ. Αντιλήφθηκε ότι η κόρη της ήταν ανήσυχη και άκουσε έναν ρόγχο. Στην προσπάθειά της να την ξυπνήσει διαπίστωσε ότι κάτι συνέβαινε και η μικρή έδειχνε να έχει χάσει τις αισθήσεις της. Αμέσως, κάλεσε το ΕΚΑΒ.

Στις 3.50 το κέντρο του ΕΚΑΒ Πάτρας δέχτηκε κλήση, με περιγραφή του συμβάντος απώλεια αισθήσεων. Σε λιγότερο από πέντε λεπτά έφτασε στο σπίτι της οικογένειας, στην περιοχή της Αγυιάς, η κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ μαζί με τον εμπειρότατο γιατρό – διασώστη, Ιορδάνη Αμπατζίδη.

Η ομάδα του ΕΚΑΒ προσπάθησε περίπου για μία ώρα να την επαναφέρει στη ζωή. Ενδεικτικά έγινε απινίδωση κατ’ οίκον τέσσερις φορές. Η μικρή δεν ανταποκρίνονταν έτσι τη διασωλήνωσαν και τη μετέφεραν στο ΠΓΝΠ.

«Εμείς ενημερωθήκαμε ότι γίνεται διακομιδή του παιδιού και στις 5 τα ξημερώματα την περιμέναμε στην αίθουσα αναζωογόνησης. Στις 5.08 μας το παρέδωσε ο κ. Αμπατζίδης», περιγράφει στο pelop.gr ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέας Ηλιάδης. «Εμείς συνεχίσαμε την προσπάθεια της καρδιοαναπνευστικής ανάταξης χρησιμοποιώντας και βηματοδότη εξωτερικό. Μέχρι τις 6.25 δεν σταματήσαμε όλοι μαζί να δίνουμε μάχη με την ελπίδα ότι θα δούμε κάποιο σημάδι ζωής. Δυστυχώς, δεν υπήρξε ανταπόκριση και δηλώσαμε τον θάνατό της», προσθέτει ο κ. Ηλιάδης.

Όσον αφορά στα αίτια της τραγωδίας, ο κ. Ηλιάδης δήλωσε: «Καρδιακή ανακοπή άγνωστης αιτίας. Η προσπάθειά μας είναι πλέον να εντοπίσουμε τι την προκάλεσε, καθώς το παιδάκι ήταν υγιέστατο, αδύνατο, μία πραγματική κούκλα. Η προσπάθειά μας είναι να εντοπίσουμε το αίτιο. Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν, αποκλείστηκε η λοίμωξη. Στείλαμε αίμα στο Ωνάσειο και σε συνεργασία με τον κ. Αναστασάκη αναμένουμε τα αποτελέσματα του ελέγχου αν υπάρχει κάποιο γονίδιο. Παράλληλα βέβαια, περιμένουμε και τα αποτελέσματα της νεκροψίας νεκροτομής που θα τα έχουμε σήμερα».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024