Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Eκλεισε το deal Motor Oil – Eλλάκτωρ: Τι ανακοίνωσε η Greenhill Investments Limited – Kiloman

Eκλεισε το deal Motor Oil – Eλλάκτωρ: Τι ανακοίνωσε η Greenhill Investments Limited – Kiloman

Στα 190 εκατ. το τίμημα - Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Οι εταιρείες Greenhill Investments Limited και Kiloman Holdings Limited συμφερόντων των επιχειρηματιών Δημήτρη Μπάκου και Ιωάννη Καϋμενάκη ανακοινώνουν την πώληση του συνόλου των μετοχών τους στην Ελλάκτωρ, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει νωρίτερα ο ΟΤ.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο εταιρείες, η απόφαση αυτή ήταν η κατάληξη μακράς περιόδου αντιπαραθέσεων μετόχων αλλά και σε συνέχεια της υποβολής επίσημης προσφοράς για την εξαγορά των μετοχών Ελλάκτωρ κυριότητας της Reggeborgh, η οποία δεν έτυχε θετικής ανταπόκρισης.

«Η αποδοχή της ελκυστικής πρότασης που δεχθήκαμε από Motor Oil κλείνει τον κύκλο της επένδυσης που είχε ξεκινήσει με διαφορετικές προοπτικές, στρατηγική και όραμα, αλλά ταυτόχρονα ελπίζουμε ότι θα τερματίσει και τις ενδομετοχικές διαμάχες που επί μακρού χρόνου λάμβαναν χώρα στην εταιρεία» αναφέρεται χαρακτηριστικά και προστίθεται:

«Οι επιχειρηματίες κκ Δημήτρης Μπάκος, Ιωάννης Καϋμενάκης και Αλέξανδρος Εξάρχου δηλώνουν ότι θα ενισχύσουν την εγχώρια επενδυτική τους δραστηριότητα, πιστεύοντας στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Το επόμενο διάστημα θα οριστικοποιηθούν τα νέα επενδυτικά σχέδια σε επιλεγμένους κλάδους. Επίσης εύχονται στους μετόχους και εργαζόμενους της Ελλάκτωρ να αποκτήσει η εταιρεία την θέση που της αρμόζει στον επιχειρηματικό χάρτη».

Το deal με τη Motor Oil

Η ανακοίνωση επιβεβαιώνει επί της ουσίας το δημοσίευμα του OT,  ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη και οι Δ. Μπάκος και Γ. Καϋμενάκης, κινούνται προς μεγάλο deal για το 30% των μετόχων της Ελλάκτωρ.

Πηγές θέλουν το τίμημα να κινείται κοντά στα 190 εκ. ευρώ, ενώ εκτιμάται πως οι δύο εφοπλιστές είχαν αποκτήσει τις μετοχές προς περίπου 130 εκατ. ευρώ.

Πληροφορίες θέλουν ακόμη τη Motor Oil να βρίσκεται και σε συζητήσεις με τη μέτοχο Reggeborgh της Ελλάκτωρ για την εξαγορά του χαρτοφυλακίου της στις ΑΠΕ.

Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης μετοχών

Μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, οι αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές ανακοίνωσαν ότι αναστέλλεται προσωρινά από σήμερα, Παρασκευή 6 Μαΐου 2022, η διαπραγμάτευση των χρηματοπιστωτικών μέσων των εταιρειών Ελλάκτωρ και Motor Oil, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 17 του ν. 3371/2005, για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού και της ομαλής λειτουργίας της Αγοράς των κινητών αξιών των ως άνω εταιρειών και μέχρις ότου παρασχεθεί ενημέρωση στο επενδυτικό κοινό αναφορικά με την πιθανή υλοποίηση της συναλλαγής.

Αναστέλλονται επίσης προσωρινά και τα Παράγωγα Προϊόντα και ο δανεισμός επί των μετοχών των ανωτέρω εταιρειών.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024