Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αντζελίνα Τζολί: Συγκλονίζει η ανάρτησή της για τα παιδιά στην Ουκρανία

Αντζελίνα Τζολί: Συγκλονίζει η ανάρτησή της για τα παιδιά στην Ουκρανία

«Θραύσματα από βόμβες αφαιρέθηκαν από τα σώματά τους», γράφει χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Η Αντζελίνα Τζολί τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στην Ουκρανία και συγκεκριμένα στη Λβιβ, ως απεσταλμένη των Ηνωμένων Εθνών.

Η γνωστή ηθοποιός έφτασε με ανθρωπιστική αποστολή, επισκέφθηκε τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης και συνάντησε πολίτες που έχουν αφήσει τις εστίες τους εξαιτίας της ένοπλης σύρραξης.

Μέσα από το προφίλ της στο Instagram, μοιράστηκε κάποιες φωτογραφίες και περιέγραψε όσα είδε και άκουσε κατά την παραμονή της εκεί.

Επίσης, «αφηγήθηκε» μία ιστορία με μια «πέτρα» που κρατούσε ένα μικρό κορίτσι.

Ακολουθούν όσα έγραψε

«Ενώ ήμουν στο Λβιβ πριν από λίγες μέρες, μου έδειξαν μια “ειδική πέτρα” που βρήκε ένα μικρό κορίτσι. Το κοριτσάκι που το βρήκε δεν κατάλαβε ότι η πέτρα με την οποία έπαιζε ήταν στην πραγματικότητα ένα απομεινάρι από θραύσμα βόμβας. Πάνω στην παλάμη του χεριού, είναι οδοντωτό και πιο βαρύ από ό,τι θα περίμενε κανείς. Η λάμψη και η ασυνήθιστη φύση του μάλλον τράβηξε το βλέμμα του παιδιού.

Όταν μια βόμβα ή οβίδα εκρήγνυται, αιχμηρά θραύσματα μετάλλου σκίζουν τα σώματα εκείνων που βρίσκονται κοντά στο σημείο πρόσκρουσης. Σε πολλά από τα παιδιά που συνάντησα από τον βομβαρδισμό του σιδηροδρομικού σταθμού Kramatorsk αφαιρέθηκαν πρόσφατα κομμάτια από θραύσματα – μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία. Τα θραύσματα κοντά σε ζωτικά όργανα ήταν πολύ επικίνδυνα για να αφαιρεθούν και παρέμειναν μέσα σε ορισμένα από τα σώματα των παιδιών.

Δεν υπάρχει κανένα νόημα για τέτοια ζημιά στα παιδιά, που ξεπερνά τη σωματική βλάβη μέχρι τις συναισθηματικές και ψυχικές εκδηλώσεις του τραύματος.

Ο αγώνας για τον τερματισμό ενός πολέμου, όπως αυτός που υφίστανται στην Ουκρανία, είναι ένας αγώνας για τον περιορισμό του αριθμού των θυμάτων που σκοτώνονται, τραυματίζονται, εκτοπίζονται και πληγώνονται καθημερινά».

Η ανάρτησή της

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024