Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Σχέδιο για την αναπλήρωση των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου

ΗΠΑ: Σχέδιο για την αναπλήρωση των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου

Πριν καλά-καλά ολοκληρωθεί το πρόγραμμα απελευθέρωσης αργού που αναγγέλθηκε από το Λευκό Οίκο το Μάρτιο, θα ξεκινήσει το πρόγραμμα αναπλήρωσης

Σχέδιο για την αναπλήρωση των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μπάιντεν, περίπου δύο μήνες αφότου δρομολόγησε μια ιστορική απελευθέρωση αργού από τα στρατηγικά αποθέματα για να περιορίσει το ράλι των τιμών.

Η διαδικασία αναπλήρωσης δεν θα ξεκινήσει βέβαια άμεσα. Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Ενέργειας η επαναγορά αργού θα ξεκινήσει με 60 εκατ. βαρέλια το φθινόπωρο. Ωστόσο, η ποσότητα αυτή θα παραληφθεί αρκετούς μήνες μετά, ουσιαστικά μέσα στο 2023.

Η απόφαση που είχε λάβει ο Λευκός Οίκος το Μάρτιο, λίγο μετά την ρωσική εισβολή, για την απελευθέρωση 180 εκατ. βαρελιών αργού από τα στρατηγικά αποθέματα, ήτοι περίπου ένα εκατ. βαρέλια την ημέρα, θα ξεδιπλωθεί μέχρι τον Οκτώβριο. Οπότε στόχος είναι να υπάρχει έτοιμο το πλάνο για την σταδιακή αναπλήρωση τους.

Εξάλλου η αμερικανική κίνηση δεν είχε ιδιαίτερο αντίκτυπο στις διεθνείς τιμές που παραμένουν στα ύψη, πάνω από το όριο των 100 δολαρίων. Το διαφαινόμενο εμπάργκο της Ε.Ε κατά του ρωσικού πετρελαίου έχει δώσει νέα ώθηση στις τιμές, όπως και βέβαια το γεγονός πως οι χώρες παραγωγής του ΟΠΕΚ+, ανάμεσα τους και οι μεγάλες αραβικές χώρες, δεν δείχνουν διάθεση να ανοίξουν περαιτέρω τις στρόφιγγες βλέποντας τα πετρελαϊκά έσοδα να συρρέουν προς τα ταμεία τους.

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη – Γράψαμε ιστορία» (vid)

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού εξέφρασε τη χαρά του και την περηφάνια του για την κατάκτηση του Youth League από την Κ19 του πειραϊκού συλλόγου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024