Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Κατάπαυση πυρός στο Αζοφστάλ ανακοίνωσαν οι Ρώσοι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κατάπαυση πυρός στο Αζοφστάλ ανακοίνωσαν οι Ρώσοι

Ρώσοι αξιωματούχοι είπαν ότι θα ανοίξουν ασφαλείς διαδρόμους διέλευσης στις 5, 6 και 7 Μαΐου.

Η Ρωσία ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης τριήμερη κατάπαυση του πυρός στο εργοστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ στη Μαριούπολη, προκειμένου να επιτρέψει την φυγάδευση αμάχων, μετέδωσαν δυτικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Ρώσοι αξιωματούχοι είπαν ότι θα ανοίξουν ασφαλείς διαδρόμους διέλευσης στις 5, 6 και 7 Μαΐου για να απομακρύνουν αμάχους που έχουν βρει καταφύγιο στο εργοστάσιο χάλυβα. Οι διάδρομοι  θα λειτουργούν από τις 08:00 έως τις 18:00 ώρα Μόσχας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι ρωσικές δυνάμεις θα σταματήσουν τις στρατιωτικές δραστηριότητες και θα αποσύρουν τις μονάδες τους σε ασφαλή απόσταση, ανέφερε ο στρατός σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο.

Νωρίτερα, νέο βίντεο από λογαριασμό που υποστηρίζεται από τη Ρωσία φέρεται να δείχνει αεροπορικές επιδρομές στο εργοστάσιο Αζοφστάλ, σύμφωνα με το CNN. Αν και δεν είναι απολύτως σαφές πότε έγιναν αυτά τα χτυπήματα καθώς πρόσφατες αναφορές αναφέρουν ότι ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στο εργοστάσιο χάλυβα, το βίντεο δείχνει μια σειρά από εκρήξεις να χτυπούν το εργοστάσιο χάλυβα, στέλνοντας καπνό και φλόγες στον αέρα.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες βοήθεια για την απομάκρυνση των ανθρώπων που παραμένουν παγιδευμένοι στο εργοστάσιο χάλυβα.

«Οι ζωές των ανθρώπων που παραμένουν εκεί βρίσκονται σε κίνδυνο. Όλοι είναι σημαντικοί για εμάς. Ζητάμε τη βοήθειά σας για να τους σώσουμε», ανέφερε ο Ζελένσκι.

Περίπου 100 άμαχοι απομακρύνθηκαν από το εργοστάσιο το Σαββατοκύριακο και έφτασαν χθες με ασφάλεια στην ελεγχόμενη από τις ουκρανικές δυνάμεις Ζαπορίζια.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024