Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Μυστήριο με τα αίτια θανάτου της τρίχρονης - Τι εξετάσεις έγιναν

Θεσσαλονίκη: Μυστήριο με τα αίτια θανάτου της τρίχρονης – Τι εξετάσεις έγιναν

Αναμένεται η ιστολογική και κυτταρολογική εξέταση των ιατροδικαστών και αν υπάρξουν ευρήματα στο πόρισμά τους, μπορεί να διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση

Σε κλίμα ανείπωτης θλίψης πραγματοποιήθηκε η κηδεία του τρίχρονου κοριτσιού που πέθανε, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης .

Η κηδεία του μικρού κοριτσιού που έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο, πραγματοποιήθηκε στον τόπο καταγωγής του πατέρα της, στην εκκλησία του xωριού Κομπωτή Ξηρομερίου, που ήταν στολισμένη με ροζ και λευκά μπαλόνια, ενώ υπήρχαν στρωμένα τραπέζια με κουφέτα.

Απαρηγόρητοι οι γονείς οι οποίοι δεν γνωρίζουν ακόμα τα αίτια θανάτου του παιδιού τους έχουν υποβάλει μήνυση για να διευνηθούν πιθανές ιατρικές παραλήψεις. Το ενδεχόμενο αυτό, άφησε ανοιχτό ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Διαλυνάς καταγγέλλοντας στην τοπική ιστοσελίδα grtimes ότι έγιναν σοβαρές ιατρικές παραλείψεις στα νοσοκομεία όπου και νοσηλεύτηκε το παιδί.

«Επί 11 μέρες δεν είχαν καταλήξει στη διάγνωση για την κατάσταση της υγείας του παιδιού. Την 11η ημέρα το έστειλαν με κορεσμό οξυγόνου στο Ιπποκράτειο και μέσα σε δύο ώρες πέθανε. Πήγε στο νοσοκομείο με ένα απλό πρήξιμο στον αστράγαλο και χαμηλό πυρετό και το ψάχνανε 11 μέρες» ανέφερε ο κ. Διαλυνάς.

«Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη. Τι ήταν αυτό; Δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν γνωρίζουμε τίποτα για το τι πραγματικά έγινε. Απολύτως τίποτα. Γι’ αυτό κινηθήκαμε νομικά, ώστε να μάθουμε την αλήθεια» λέει στο ThessToday.gr η μητέρα του αδικοχαμένου κοριτσιού, εκφράζοντας παράλληλα ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον κόσμο για το κύμα συμπαράστασης που δέχεται τις τελευταίες ώρες.

«Το παιδί ψηνόταν στον πυρετό και ακόμα ψάχνουν την αιτία»

Η οικογένεια προσπαθεί να δώσει δύναμη ο ένας στον άλλον, αρνούμενοι να δεχθούν ότι το κοριτσάκι τους έφυγε τόσο άδικα και -ότι ακόμη και τώρα- κανείς δεν τους δίνει μια σαφή απάντηση για το τι πραγματικά συνέβη.

«Θα ζητηθούν ευθύνες. Δεν ξέρουμε τίποτα ακόμη. Το θέμα όμως δεν θα σταματήσει εδώ» ξεσπά η γιαγιά της μικρής στο ThessToday.gr και προσθέτει: «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που έγινε και γιατί καθυστέρησαν τόσο πολύ οι γιατροί, λόγω Πάσχα».

Παρέμβαση Πλεύρη για τις συνθήκες νοσηλείας του παιδιού

Η μήνυση που κατατέθηκε από τους γονείς του παιδιού στο Α.Τ. Τούμπας, εκφράζοντας υποψίες περί ιατρικού λάθους, προκάλεσαν ακόμη και την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ο οποίος ζήτησε να διερευνηθούν οι συνθήκες νοσηλείας του παιδιού.

Αναμένεται η ιστολογική και κυτταρολογική εξέταση των ιατροδικαστών και αν υπάρξουν ευρήματα στο πόρισμά τους, μπορεί να διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Η περιπέτεια που κατέληξε σε τραγωδία για το τρίχρονο κοριτσάκι ξεκίνησε τη Μεγάλη Τρίτη, όταν εισήχθη στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» με πρήξιμο στον αστράγαλο.

Μετά από λίγες ημέρες νοσηλείας η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, με τους γιατρούς του νοσοκομείου να εξετάζουν ακόμη και την πιθανότητα της νόσου «Kawasaki». Το κοριτσάκι το μεσημέρι της Κυριακής μεταφέρθηκε με υψηλό πυρετό και πολυοργανική ανεπάρκεια από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου κατέληξε παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δύο ώρες αργότερα.

Πηγή: karvasaras.gr

Τι μπορεί να προκάλεσε τον θάνατο της 3χρονης

Υπενθυμίζεται ότι χθες αναφέρθηκε ότι η τρίχρονη πέθανε από ανακοπή, συνέπεια πολυοργανικής ανεπάρκειας. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο η τρίχρονη να κατέληξε από αγγειίτιδα που προκλήθηκε κοροναϊό.

Για το ενδεχόμενο αυτό αναφέρθηκε, μιλώντας στο MEGA, o ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης επισημαίνοντας πως πρέπει να γίνουν ιστολογικές εξετάσεις προκειμένου να επαληθευθεί ή αντίστοιχα να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της αγγειίτιδας.

«Αγγειίτιδα σημαίνει πως φλεγμαίνουν ορισμένα αγγεία, πρέπει να δούμε ποια είναι αυτά, σε ποια όργανα εμφανίζονταν αυτές οι αλλοιώσεις και τι προβλήματα προκάλεσαν» επισήμανε ο ιατροδικαστής, επιβεβαιώνοντας παράλληλα πως μπορεί να είναι σύμπτωμα του κοροναϊού.

Όπως αναφέρει το iefimerida.gr, το κοριτσάκι είδαν στο «Παπαγεωργίου» 4 ειδικότητες γιατρών, έγιναν 3 υπέρηχοι καρδιάς, 4 αξονικές και 4 ακτινογραφίες. Εξετάσεις στάλθηκαν και στο ΑΧΕΠΑ και τις είδαν παιδοογκολόγοι.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024