Αλεξανδρούπολη – FSRU: Ανάρτηση στα ελληνικά από τον Σαρλ Μισέλ
«Απελευθέρωση από τη Ρωσία»
«Θα τερματίσουμε την εξάρτησή μας από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα. Ο νέος σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου είναι μια γεωπολιτική επένδυση. Συμβάλει στην απελευθέρωση της Νοτιοανατολικής Ευρώπης από την εργαλειοποίηση του φυσικού αερίου από τη Ρωσία».
Αυτό αναφέρει σε ανάρτηση του στα ελληνικά στο Twitter o πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, για την επίσημη έναρξη της υλοποίησης του νέου τερματικού σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης.
Θα τερματίσουμε την εξάρτησή μας από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα.
Ο νέος σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου είναι μια γεωπολιτική επένδυση.
Συμβάλει στην απελευθέρωση της Νοτιοανατολικής Ευρώπης από την εργαλειοποίηση του φυσικού αερίου από τη Ρωσία.
— Charles Michel (@eucopresident) May 3, 2022
Στην Αλεξανδρούπολη
Σημειώνεται ότι ο κ. Μισέλ παραβρέθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο μεγάλο λιμάνι της Θράκης για την έναρξη κατασκευής του FSRU, μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τους πρωθυπουργούς της Βουλγαρίας και της Βόρειας Μακεδονίας και τον πρόεδρο της Σερβίας.
- Συνταγή: Φαλάφελ από παντζάρια και σάλτσα από ταχίνι
- Ουκρανία: Διαπραγματεύσεις επί διαπραγματεύσεων την ώρα που ο Τραμπ «μπούχτισε από τις συναντήσεις»
- Οι ανοιχτές «πληγές» και οι αβεβαιότητες του προϋπολογισμού
- Σώμα και μυαλό: Πέντε ασκήσεις ορισμός της ευεξίας
- Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο και τοπικές βροχές
- Συντάξεις: Αυξήσεις τριών ταχυτήτων λόγω προσωπικής διαφοράς





