Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λαβρόφ: Η εταιρία Wagner είναι παρούσα στο Μαλί και τη Λιβύη σε «εμπορική βάση»

Λαβρόφ: Η εταιρία Wagner είναι παρούσα στο Μαλί και τη Λιβύη σε «εμπορική βάση»

Τι δήλωσε ο Λαβρόφ για τη διαβόητη εταιρία Wagner και τη δράση της στην Αφρική.

Η ρωσική ιδιωτική παραστρατιωτική εταιρία Wagner είναι παρούσα στο Μαλί και τη Λιβύη σε «εμπορική βάση», δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Σε συνέντευξή του στην ιταλική τηλεόραση Mediaset, ο Λαβρόφ επανέλαβε τη θέση της Μόσχας ότι η Wagner «δεν έχει καμία σχέση με το ρωσικό κράτος».

Η εταιρία Wagner που είναι ευρέως γνωστό ότι πρόσκειται στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγορείται ότι προσλαμβάνει μισθοφόρους που έχουν διαπράξει ωμότητες στο Μαλί, τη Λιβύη και τη Συρία.

Οι εξηγήσεις της Μόσχας στη Γαλλία

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, η Μόσχα έδωσε εξηγήσεις στη Γαλλία για το θέμα αυτό όταν η γαλλική κυβέρνηση «νευρίασε επειδή η Wagner υπέγραψε συμφωνία με την κυβέρνηση του Μαλί για την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας».

«Ο αγαπητός μου συνάδελφος Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν καθώς και (ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας) Ζοζέπ Μπορέλ, τον Σεπτέμβριο του 2021, μου είπαν ευθέως ότι η Ρωσία δεν είχε καμιά δουλειά στην Αφρική, ούτε με κρατικά μέσα, ούτε με ιδιωτικά μέσα, γιατί η Αφρική είναι περιοχή (σ.σ. ενδιαφέροντος) της ΕΕ και της Γαλλίας», δήλωσε ο Λαβρόφ.

«Εξηγήσαμε επίσης» ότι στη Λιβύη, «αυτή η ιδιωτική στρατιωτική εταιρία προσκλήθηκε από τις αρχές στο Τομπρούκ, όπου βρίσκεται το κοινοβούλιο. Είναι παρόντες εκεί σε εμπορική βάση, όπως και στο Μαλί», διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Η κυβέρνηση του Μπαμακό που προέκυψε μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα, μιλά από την πλευρά της για την παρουσία στο έδαφός της απλών Ρώσων συμβούλων.

Από «10 έως 20.000» μισθοφόροι της ρωσικής παραστρατιωτικής εταιρίας Βάγκνερ ή Σύροι και Λίβυοι μαχητές πολεμούν αυτή τη στιγμή στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024