Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-2: Το γκολ της χρονιάς!

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-2: Το γκολ της χρονιάς!

Με… buzzer beater του Ρόνι Λόπες στο 90+8’, o Ολυμπιακός επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-2 – Ελ Αραμπί (6’), Γκάρι Ροντρίγκες (43’) τα άλλα δύο γκολ.

Γκολάρα και… άντε γεια! Με τον Ρόνι Λόπες στο 90+8’ να πετυχαίνει το γκολ της χρονιάς, ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκη με 3-2, για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός μπήκε στο παιχνίδι στο 73’ και με… buzzer beater έδωσε τη νίκη στους Ερυθρόλευκους, που βρίσκονται πλέον… ανάσα από την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος. Του 3ου σερί και 47ου συνολικά στην ιστορία τους.

Οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι, «σφυροκόπησαν» την άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα, έβαλαν τρία γκολ και έχασαν πολλές ευκαιρίες, ενώ στο 56’ δεν τους δόθηκε πεντακάθαρο πέναλτι σε χέρι του Πίρσμαν. Οι Ηπειρώτες έβαλαν δύο γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα (45+3′ Περέα, 80′ Σνάιντερ) και πήγαν να… κλέψουν τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά ο Ρόνι Λόπες στο 90+8’ τους… τέζαρε με γκολάρα!

Ο Πορτογάλος με σουτάρα εκτέλεσε τον Λοντίγκιν και έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακού, που είχε προηγηθεί 2-0 με τα γκολ των Ελ Αραμπί (6’) και Γκάρι Ροντρίγκες (43’). Με αυτή τη νίκη οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν τους 73 βαθμούς σε 31 αναμετρήσεις και την Τετάρτη στην Τούμπα μπορούν υπό προϋποθέσεις να κατακτήσουν και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Βρουσάι, Σωκράτη, Μπα και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Μπουχαλάκης και Εμβιλά ήταν οι δύο στα χαφ, με τους Ροντρίγκες, Καρβάλιο και Μασούρα πίσω από τον Ελ Αραμπί. Από την άλλη πλευρά, ο Ηρακλής Μεταξάς παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα με την εξής 11άδα: Λοντίγκιν, Λιάσο, Κάργα, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Στάνκο, Ντομίνγκεθ, Καραχάλιο, Γκαρντάφσκι, Σνάιντερ και Περέα.

«Σφυροκόπημα» από τον Ολυμπιακό

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης και ολοκλήρωσαν το 45άλεπτο, έχοντας 12 τελικές και πετυχαίνοντας δύο γκολ. Στο 6’ με την κεφαλιά του Ελ Αραμπί και στο 43’ με το ωραίο σουτ του Γκάρι Ροντρίγκες, μετά την κάθετη του Μασούρα.

Οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό, με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Γκάρι Ροντρίγκες έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Περέα, άλλαξε πορεία και ο Μαροκινός επιθετικός με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του εξουδετερωμένου Λοντίγκιν, για το 1-0 της ομάδας τους μεγάλου λιμανιού.

Στο 12’ και στο 13’ ο Ολυμπιακός απείλησε με τους Μασούρα και Γκάρι Ροντρίγκες. Στην πρώτη περίπτωση η κεφαλιά που έκανε ο διεθνής μεσοεπιθετικός δεν είχε δύναμη και ο Λοντίγκιν μπλόκαρε, ενώ στη δεύτερη ο Αφρικανός εξτρέμ άφησε την μπάλα να «σκάσει» και έδωσε την ευκαιρία στον τερματοφύλακα του ΠΑΣ Γιάννινα να μπλοκάρει.

Μέχρι το 43’ και το 2-0 οι Ερυθρόλευκοι είχαν άλλες τέσσερις ευκαιρίες. Στο 17’ το σουτ του Μπουχαλάκη μέσα από την περιοχή έφυγε άουτ, ενώ στο 23’ το σουτ που έκανε ο Εμβιλά κόντραρε και πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Λοντίγκιν. Δύο λεπτά αργότερα ο Γκάρι Ροντρίγκες έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Ελ Αραμπί έβαλε την προβολή, αλλά δεν μπόρεσε να δώσει στην μπάλα πορεία προς τα δίχτυα, ενώ στο 33’ η κεφαλιά του Μπα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν. Ο Ολυμπιακός πίεζε και στο 43’ έκανε το 2-0.

Ο Μασούρας έκανε την κάθετη πάσα στον Αφρικανό εξτρέμ και αυτός με ωραίο τελείωμα απέναντι από τον Λοντίγκιν διπλασίασε τα τέρματα των Πειραιωτών. Στις καθυστερήσεις και κόντρα του ημιχρόνου στη ροή του αγώνα, ο ΠΑΣ Γιάννινα μείωσε σε 2-1 με τον Περέα, μετά το γύρισμα του Γκαρντάφσκι. Ένα ημίχρονο, στο οποίο οι τελικές ήταν 12-2 υπέρ του Ολυμπιακού, με τους Ηπειρώτες να μειώνουν στην πρώτη τους ουσιαστικά ευκαιρία.

«Επνιξαν» πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή της μπάλας και να πιέζει την άμυνα των φιλοξενούμενων. Στο 52’ η προσπάθεια του Ροντρίγκες κόπηκε σε κόρνερ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Εραμούσπε έδιωξε την τελευταία στιγμή, προ του Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Στο 55’ ο Μαρτίνς έκανε την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Μαντί Καμαρά αντί του Ανδρέα Μπουχαλάκη.

Ενα λεπτό αργότερα διαιτητής, Καραντώνης και VARίστας, Γκορτσίλας, έπνιξαν πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού σε πεντακάθαρο χέρι του Πίρσμαν, μετά από γύρισμα του Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ. Μια φάση που ελέγχθηκε στο VAR, αλλά δεν δόθηκε η εσχάτη των ποινών, όπως έπρεπε, αφού η μπάλα είχε βρει ξεκάθαρα στο χέρι του αμυντικού του ΠΑΣ Γιάννινα.

Στο 61’ ο Ολυμπιακός σκόραρε με τον Γκάρι Ροντρίγκες, αλλά ακυρώθηκε για οφσάιντ του Ελ Αραμπί στην αρχή της φάσης. Στο 67’ και στο 74’ οι Ερυθρόλευκοι είχαν δύο ευκαιρίες, με τους Μασούρα και Εμβιλά. Στην πρώτη περίπτωση ο Λοντίγκιν απομάκρυνε σε κόρνερ το σουτ του Ελληνα άσου, ενώ στη δεύτερη το σουτ του Γάλλου έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ενδιάμεσα (73’) ο Μαρτίνς είχε κάνει τη δεύτερη αλλαγή του, με τον Ρόνι Λόπες να παίρνει τη θέση του Μασούρα.

Οι Ερυθρόλευκοι έχασαν ευκαιρίες για το 3-1, δεν τους δόθηκε πέναλτι στο 56’ και στο 80’ ο ΠΑΣ Γιάννινα, κόντρα στη ροή του αγώνα, ισοφάρισε σε 2-2 με τον Σνάιντερ, με προβολή στο δεύτερο δοκάρι. Μετά την ισοφάριση των Πειραιωτών, ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε τρεις αλλαγές, βάζοντας στο ματς τους Τικίνιο, Βαλμπουενά και Κούντε αντί των Καρβάλιο, Γκάρι Ροντρίγκες και Εμβιλά.

Γκολάρα ο Ρόνι Λόπες και… τέζα!

Ο Ολυμπιακός δεν παράτησε το παιχνίδι και βγήκε στην επίθεση για να ψάξει το γκολ της νίκης. Στο 90+5’ ο Ρόνι Λόπες άγγιξε το 3-2, αλλά ο Λοντίγκιν έδιωξε εντυπωσιακά το φαλτσαριστό σουτ που έκανε ο Πορτογάλος. Ενα λεπτό αργότερα ο Τικίνιο πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Μπα δεν κατάφερε να κάνει την προβολή προ του Λοντίγκιν. Όλα έδειχναν ότι το ματς θα λήξει ισόπαλο, αλλά ο Ρόνι Λόπες είχε διαφορετική άποψη. Μετά από σέντρα που έκανε ο Βαλμπουενά από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Πορτογάλο εξτρέμ και αυτός με σουτάρα την έστειλε συστημένη στα δίχτυα του Λοντίγκιν για το 3-2! Μια γκολάρα που έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό και τον έφερε μια… ανάσα από τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024