Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Διαμαρτυρία του ΥΠΕΞ στον πρέσβη της Γερμανίας, μετά την κλήτευση του τούρκου πρέσβη στο Βερολίνο

Τουρκία: Διαμαρτυρία του ΥΠΕΞ στον πρέσβη της Γερμανίας, μετά την κλήτευση του τούρκου πρέσβη στο Βερολίνο

Αφορμή στάθηκε η καταδίκη σε ισόβια του Οσμάν Καβαλά.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε την Παρασκευή τον πρεσβευτή της Γερμανίας στην Άγκυρα, για να του εκφράσει τη διαμαρτυρία της τουρκικής κυβέρνησης, σε απάντηση της κλήτευσης, νωρίτερα, του τούρκου πρεσβευτή στο Βερολίνο, με αφορμή την καταδίκη του ακτιβιστή Οσμάν Καβαλά σε ισόβια κάθειρξη.

Μια τουρκική διπλωματική πηγή είπε ότι ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Άγκυρα, Γιούργκεν Σουλτς, κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών στις 17.30 (τοπική ώρα) «από τον υφυπουργό, αρμόδιο για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Φαρούκ Καϊμακτσί».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι κλήθηκε ο πρεσβευτής της Τουρκίας και «του εξηγήσαμε ξεκάθαρα, για άλλη μια φορά, τη θέση της γερμανικής κυβέρνησης», προσθέτοντας ότι «με τον ίδιο τρόπο» θα αντιδράσουν και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Καμία χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, δεν έχει το δικαίωμα να αναμιγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας», ανέφερε νωρίτερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποζντάγ, καλώντας το Βερολίνο «να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο».

Ο Καβαλά, αφού κρατήθηκε φυλακισμένος επί 4,5 χρόνια, καταδικάστηκε την Δευτέρα σε ισόβια κάθειρξη για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με την ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας, ο ίδιος μίλησε για «δικαστική δολοφονία» του. Η καταδίκη του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στις ΗΠΑ και την ΕΕ, ενώ στην Τουρκία οργανώθηκαν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024