Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΟΦΗ – Παναιτωλικός 0-1: Πέρασε από το Ηράκλειο ο Παναιτωλικός (vid)

ΟΦΗ – Παναιτωλικός 0-1: Πέρασε από το Ηράκλειο ο Παναιτωλικός (vid)

Ο Παναιτωλικός επικράτησε 1-0 του ΟΦΗ χάρη σε γκολ του Νίκου Βέργου στο Ηράκλειο και πέτυχε την πρώτη του νίκη στα play out της Superleague.

Ο Παναιτωλικός ταξίδεψε με πολλές απουσίες στο Ηράκλειο για να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των play out της Superleague. Κι όμως, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου κατάφερε να φύγει με το τρίποντο, επικρατώντας 1-0 χάρη σε γκολ του Βέργου στο 53′.

Έτσι, οι Αγρινιώτες έφτασαν τους 36 βαθμούς, πλησιάζοντας στους 4 βαθμούς τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ παράλληλα πέτυχαν την πρώτη τους νίκηγ μετά από 4 ματς (3 ήττες, 1 ισοπαλία) και συγκεκριμένα από τις 6 Μαρτίου, όταν είχαν επικρατήσει με 2-1 στην έδρα του Ιωνικού.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά στο ματς απειλώντας μόλις στο 3′. Ο Διαμαντής έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ακολούθησαν δύο καλές ευκαιρίες για τους Κρητικούς. Στο 10′ ο Φελίπε έκανε το σουτ από τα αριστερά, αλλά ο Ανέστης μπλόκαρε την μπάλα ενώ στο 17′ ο Φελίπε έκανε το σουτ, ο Ανέστης απέκρουσε και στη συνέχεια ο Λάμπρου σκόραρε από κοντά αλλά το γκολ ακυρώθηκε από το VAR ως οφσάιντ.

Η ομάδα του Αναστασίου δημιούργησε τη μοναδική φάση της στο πρώτο μέρος στο 32′. Ο Βέργος έκανε το σουτ από τα αριστερά στην περιοχή αλλά δεν βρήκε στόχο.

Ο Παναιτωλικός μπήκε φουριόζος στο δεύτερο 45λεπτο και έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 49′. Ο Βέργος πήρε την κεφαλιά εντός περιοχής αλλά δεν βρήκε στόχο και ο Επασί στη συνέχεια μπλόκαρε την μπάλα μπροστά από τον Ντουάρτε.

Ο Βέργος ήταν ιδιαίτερα κινητικός και τελικά βρήκε το γκολ λίγο αργότερα. Οι Αγρινιώτες βγήκαν στην αντεπίθεση με τον 26χρονο επιθετικό, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και με δυνατό σουτ νίκησε τον Επασί για το 1-0 του Παναιτωλικού στο 53′.

Ο ΟΦΗ ανέβασε ρυθμούς ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης και έχασε ευκαιρία στο 71′, με το σουτ του Μπαλογιάννη από τα αριστερά στην περιοχή να φεύγει άουτ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Νέιρα δεν βρήκε στόχο από πλεονεκτική θέση. Στο 78′ ο Κορνέλιους σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε από το VAR ως οφσάιντ, ενώ ο Ανέστης στο 84′ κράτησε όρθια την ομάδα του, αποκρούοντας το σουτ του Στάικου.

Ο ΟΦΗ πίεσε ως το τέλος αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση, χάνοντας τεράστια ευκαιρία στις καθυστερήσεις, με τον Νέιρα να αστοχεί από το ύψος της μικρής περιοχής.

ΟΦΗ: Επασί, Μαρινάκης, Διαμαντής, Βούρος, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Νέιρα, Μπουζούκης, Τσιλιανίδης, Λάμπρου και Φελίπε.

Παναιτωλικός: Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Περέιρα, Αντούνες, Φλόρες, Μόρσεϊ, Ντουάρτ, Μεντόσα και Βέργος.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024