Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Porsche 911 Safari: Αναζητώντας νέες περιπέτειες

Porsche 911 Safari: Αναζητώντας νέες περιπέτειες

Η γερμανική φίρμα συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης για την νέα περιπετειώδη έκδοση που θα αποτελέσει μέρος της ανανεωμένης γκάμας της 911

Φωτογραφίες: Automedia

Η 911 είναι από τα πλέον εμβληματικά μοντέλα της Porsche και της αυτοκίνησης. Ένα μέρος του «μύθου» της οφείλεται αναμφίβολα στο γεγονός ότι η γερμανική φίρμα επιζητά πάντα τη βελτίωση και τη διαφορά προκειμένου να προσφέρει πάντα κάτι περισσότερο στους ιδιοκτήτες της.

Σε αυτό το σκεπτικό ακριβώς, η γερμανική φίρμα ετοιμάζεται να προσθέσει στις επιλογές της 911 μια εμπνευσμένη από τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και με off-road ικανότητες έκδοση η οποία προς το παρόν επιγράφεται Safari.

Φυσικά αντίστοιχες εκδόσεις υπήρξαν και κατά το παρελθόν της 911 αλλά αποτελούσαν αποκλειστικότητα και προνόμιο των αγωνιστικών διοργανώσεων κάτι που φυσικά δεν ισχύσει για την συγκεκριμένη έκδοση.

Στο προκείμενο, η επίμαχη έκδοση δίνει μια ακόμα ευκαιρία παρατήρησής της από την απαιτητικότερη πίστα της Ευρώπης όπου συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης.

Η σαφέστερη ένδειξη για τις αλλαγές είναι η αυξημένη απόσταση από το έδαφος η οποία θα επιτρέψει στην 911 Safari να αντεπεξέλθει σε λιγότερο φιλόξενες επιφάνειες. Υπό αυτό το σκεπτικό οι θόλοι ενσωματώνουν πλαστικά προστατευτικά ενώ και οι προφυλακτήρες κρύβουν κάτω από το καμουφλάζ περισσότερη ενίσχυση. Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και για το κάτω τμήμα της 911.

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο διαθέτει επίσης τροχούς σε στυλ Fuchs, μια προφανής παραπομπή στην αγωνιστική Porsche 911 SC η οποία αποτελεί και την έμπνευση για την συγκεκριμένη έκδοση.

Στις διαφορές που μπορεί να εντοπίσει κανείς σε σχέση με την σημερινές εκδόσεις της 911 είναι η απουσία αεραγωγών στα πλευρά της, κάτι που σημαίνει ότι η συγκεκριμένη παραλλαγή βασίζεται στην Carrera 4S των 450 ίππων. Σημειώνεται ότι συγκεκριμένη έκδοση υπόσχεται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα με το πακέτο Sport Chrono αν και στην περίπτωση της Safari λόγω διαφορετικής αεροδυναμικής και χωμάτινων ελαστικών ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος.

Όπως και να έχει η νέα Safari είναι γεγονός και σε αντίθεση με το παρελθόν θα είναι προσβάσιμη σε ένα ευρύτερο κοινό το οποίο βάσει της πορείας των δοκιμών εξέλιξης αναμένεται να την απολαύσει από το 2023.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024