Γερμανία: Δυσαρεστημένοι οι πολίτες από τους χειρισμούς Σολτς για την Ουκρανία
Τα αποτελέσματα της έρευνας δεν είναι καλύτερα για την κυβέρνηση συνασπισμού της Γερμανίας
Οι περισσότεροι Γερμανοί είναι δυσαρεστημένοι με τον τρόπο που ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς χειρίζεται τον πόλεμο στην Ουκρανία, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο YouGov για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου.
Στην έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, 45% των ερωτηθέντων δήλωσαν μάλλον δυσαρεστημένοι με τις επιδόσεις του καγκελαρίου.
Στο μεταξύ, 37% δήλωσαν ότι είναι πολύ ικανοποιημένοι με τον τρόπο που ο Σολτς αντιμετωπίζει τη διεθνή σύγκρουση και 18% δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να αξιολογήσουν τις ενέργειές του.
Κερδίζει πόντους στους ψηφοφόρους των Σοσιαλδημοκρατών
Μια διαφορετική εικόνα προέκυψε από τη δημοσκόπηση μεταξύ αυτών που συμπαθούν τους κεντροαριστερούς Σοσιαλδημοκράτες (SPD) του Σολτς: 59% δήλωσαν ικανοποιημένοι με τον Σολτς και 34% ήταν δυσαρεστημένοι.
Οι πολίτες δεν θεωρούν πως ο καγκελάριος είναι ένας ισχυρός ηγέτης. Μόνο 25% των ερωτηθέντων παραδέχθηκαν πως δείχνει ηγετικές ικανότητες με τον τρόπο που αντιμετωπίζει την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Επιπλέον 51% συμφώνησαν με τη δήλωση «Δρα μάλλον ανεπαρκώς ως ηγέτης». Το 24% απάντησε πως δεν γνωρίζει ή δεν έδωσε απάντηση.
Οι επικοινωνιακές δεξιότητες του καγκελαρίου αξιολογούνται ως ακόμη πιο ανεπαρκείς: 56% θεωρούν ότι δεν εξήγησε καταλλήλως την πολιτική του, 22% το βλέπουν διαφορετικά. Το 22% απάντησε «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».
Χειρότερα τα αποτελέσματα για την κυβέρνηση
Οι ψηφοφόροι των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό αξιολόγησαν με παρόμοιο τρόπο τον Σολτς, όσον αφορά τις ηγετικές και τις επικοινωνιακές ικανότητές του.
Συνολικά ο συνασπισμός του SPD, των Πρασίνων και των φιλελεύθερων Ελεύθερων Δημοκρατών τα πήγε ακόμη χειρότερα από τον καγκελάριο. Από τους ερωτηθέντες, 50% δήλωσαν μάλλον ή πολύ δυσαρεστημένοι από τις ενέργειές του σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία, 30% δήλωσαν μάλλον ή πολύ ικανοποιημένοι. Το υπόλοιπο 20% είπε πως δεν γνωρίζει ή δεν έδωσε απάντηση.
Τα δεδομένα βασίζονται σε μια έρευνα της YouGov Deutschland GmbH που πραγματοποιήθηκε μέσω του Ίντερνετ και στην οποία πήραν μέρος 2.040 άτομα στο διάστημα από τις 25 ως τις 27 Απριλίου.
- Η Τέιλορ Σουίφτ και ο Τράβις Κέλσι είναι επισήμως παντρεμένοι
- Καύσωνες: Η Ευρώπη είναι η ταχύτερα θερμαινόμενη ήπειρος – Ακραία υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να πλήττουν την Ελλάδα
- Νέες ταυτότητες: Μέχρι πότε πρέπει να εκδοθούν – Η διαδικασία και το κόστος
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ καλεί τους Αμερικάνους να προστατεύσουν τη χώρα από την «κομμουνιστική απειλή»
- Από τη μέση του Ατλαντικού, στην… κορυφή του κόσμου: Το Πράσινο Ακρωτήριο είναι η απόλυτη ποδοσφαιρική ιστορία του Μουντιάλ (vids, pics)
- Αλλάζουν οι αξίες μας όσο μεγαλώνουμε;
- Ανατροπή νταλίκας στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών – Νεκρός ο 52χρονος οδηγός
- Θρίλερ στην Κατερίνη: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της – Πατημασιές με αίματα στον χώρο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)



























![Τρομακτική έκρηξη στην Ινδία: Βυτιοφόρο προσέκρουσε σε διόδια – Πέντε νεκροί [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/explosion-315x220.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442