Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οικονόμου: Ακόμα και σε ακραία περίπτωση δεν θα έχουμε πρόβλημα εφοδιασμού

Οικονόμου: Ακόμα και σε ακραία περίπτωση δεν θα έχουμε πρόβλημα εφοδιασμού

Υπάρχει ενεργειακή επάρκεια στη χώρα και δεν θα προκύψει διαταραχή.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει της μεταρρυθμίσεις για την ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας. Στρατηγικός στόχος είναι μέχρι το τέλος της δεκαετίας να έχουν τεθεί σε λειτουργία σταθμοί αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας», ανέφερε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε πως με αυτό το σχέδιο η χώρα μας θα είναι ασφαλέστερη ενεργειακά, ενώ το νομοσχέδιο προβλέπει την δραστική μείωση του χρόνου ανάπτυξης έργων ΑΠΕ.

«Στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης είναι έως το 2030 η συνολική εγκατεστημένη ισχύς από ΑΠΕ να ανέλθει στα 25 γιγαβάτ από τα 8,62 που είναι σήμερα και έως το τέλος της δεκαετίας να έχουν τεθεί σε λειτουργία σταθμοί αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας τουλάχιστον 3,5 γιγαβάτ».

Αναφορικά με το δημοσίευμα των Financial Times ότι κάποιες χώρες ετοιμάζονται να πληρώσουν σε ρούβλια για το ρωσικό φυσικό αέριο, ο κ. Οικονόμου σχολίασε πως πρόκειται για ένα «τεχνικό ζήτημα το οποίο θα αποσαφηνιστεί στην συνεδρίαση των Ευρωπαϊων υπουργών Ενέργειας».

«Η χώρα θα εξακολουθήσει να προμηθεύεται ενέργεια και να μην τίθεται σε κίνδυνο η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, αλλά και να πληρώνει με τρόπο που δεν παραβιάζεται το πνεύμα των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. Σε κάθε περίπτωση σε ευρώ πληρώναμε και σε ευρώ θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε» είπε.

Ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε επίσης σημαντική εξέλιξη τον μηδενισμό των ληξιπρόσθεσων συντάξεων όσον αφορά το ΝΑΤ.

Τέλος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως ο πρωθυπουργός χτες επισκέφτηκε το υπουργείο Τουρισμού επισημαίνοντας πως όλοι οι δείκτες είναι εξαιρετικά θετικοί και πως υπάρχει αισιοδοξία πως το ελληνικό καλοκαίρι θα είναι εξαιρετικά προσοδοφόρο για την ελληνική οικονομία.

«Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό πρέπει να συμμετέχουν και να ωφελούνται από την αναπτυξιακή δυναμική του κλάδου. Θα είμαστε πολύ αυστηροί στους ελέγχους», επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απαράδεκτες οι ενέργειες της Τουρκίας

Περί τουρκικής προκλητικότητας, ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως οι ενέργειες των τελευταίων ημερών είναι απαράδεκτες και δεν μένουν αναπάντητες σε κανένα επίπεδο.

«Είναι απολύτως σαφές πως δεν είναι πρόσφορο το κλίμα για να γίνουν οι συναντήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης», ανέφερε.

Ο εκπρόσωπος επανέλαβε πως δεν διαφαίνεται στον ορίζοντας κίνδυνος όσον αφορά τον ενεργειακό εφοδιασμό της χώρας, ενώ σε ερώτηση για τις διακοπές ρεύματος απάντησε πως:  «Η κυβέρνηση έκανε και θα κάνει ότι είναι δυνατό ώστε οι πολίτες να μπορούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους. Ωστόσο αυτό το δυσάρεστο φαινόμενο πάντα υπήρχε. Για παράδειγμα το 2017 είχαμε 233 χιλιάδες περιπτώσεις που διακόπηκε η ηλεκτροδότηση», ανέφερε.

Ο κ. Οικονόμου σχολίασε και την λύση που προσπαθεί να  βρει η κυβέρνηση για επαναφορά της τιμής της κιλοβατώρας, προσθέτοντας πως ανακοινώσεις θα γίνουν τον Μάιο.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024