Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρασσάς: Τις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχουμε νέα δεδομένα για την ηπατίτιδα σε παιδιά

Πρασσάς: Τις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχουμε νέα δεδομένα για την ηπατίτιδα σε παιδιά

Ο κ. Πρασσάς εκτίμησε ότι «πολύ πιθανό να είναι κάποια μετασυμπτωματική κατάσταση νόσησης με covid».

Εντείνεται η ανησυχία για την έξαρση των κρουσμάτων ηπατίδας που χτυπά παιδιά, την ώρα που δεν έχει αποσαφηνιστεί τι προκαλεί τη νόσο.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι η σοβαρότητα των περιστατικών και εκτιμούν ότι τις επόμενες δύο εβδομάδας θα έχουμε περισσότερα δεδομένα.

Ειδικότερα, ο διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, Γιάννης Πρασσάς, ανέφερε σήμερα στην ΕΡΤ ότι την επιστημονική κοινότητα την ανησυχεί η σοβαρότητα των περιστατικών και όχι τόσο ο αριθμός των κρουσμάτων οξείας ηπατίτιδας που έχει καταγραφεί σε μικρά παιδιά.

Όπως είπε χαρακτηριστικά:

«Μιλάμε προς το παρόν για περίπου 200 περιπτώσεις κρουσμάτων παγκοσμίως τους τελευταίους μήνες, κάτι που είναι τρεις-τέσσερις φορές πάνω από τον αναμενόμενο αριθμό αυτών των επικίνδυνων παθήσεων. Περίπου 10% των παιδιών που έχουν αυτή τη μορφή ηπατίτιδας έχουν χρειαστεί μεταμόσχευση».

Τι την προκαλεί – Η συσχέτιση με τον κοροναϊό

Ο κ. Πρασσάς ήταν κατηγορηματικός: «Σίγουρα δεν είναι κάτι που οφείλεται στα εμβόλια, δεδομένου ότι η πλειοψηφία των παιδιών αυτών δεν είχαν καν εμβολιαστεί».

Ο ίδιος ανέφερε πως« οι πιθανότερες εξεταζόμενες περιπτώσεις αφορούν στη σύμπτωση των διαφορετικών ιών -αδενοϊού συνδυαστικά με νόσηση λ.χ. από covid- είτε είναι καινούριος αδενοϊός που έχει μεταλλαχθεί με αποτέλεσμα να δημιουργεί αυτή την πάθηση».

Ο κ. Πρασσάς πρόσθεσε πως «τις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχουμε νέα δεδομένα» ενώ εξέφρασε την προσωπική του εκτίμηση ότι η ασθένεια,  «πολύ πιθανό να είναι κάποια μετασυμπτωματική κατάσταση νόσησης με covid».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024