Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η επιθετική τριάδα της Λίβερπουλ και το ερωτηματικό της Βιγιαρεάλ

Η επιθετική τριάδα της Λίβερπουλ και το ερωτηματικό της Βιγιαρεάλ

Μοχάμεντ Σαλάχ, Σαντιό Μανέ και Λουίς Ντιάζ αποτελούν τον επιθετικό… αστερισμό της Λίβερπουλ. Μπορεί η Βιγιαρεάλ να τους αντιμετωπίσει;

Η σεζόν που κάνει η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ είναι λαμπρή. Οι «ρεντς» είναι αυτή τη στιγμή στη δεύτερη θέση της Premier League, έχουν περάσει στον ημιτελικό του FA Cup, έχουν κατακτήσει το Λιγκ Καπ και βρίσκονται στα ημιτελικά του Champions League, όπου που θα παίξουν με τη Βιγιαρεάλ.

Μέσα στην καταπληκτική ομαδική δουλειά που κάνει η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ, ξεχωρίζει ο ο επιθετικός… αστερισμός που έχουν χτίσει οι Μοχάμεντ Σαλάχ, Σαντιό Μανέ και Λουίς Ντίαζ. Οι τρεις παίκτες έχουν συνδεθεί άψογα, καταφέρνοντας να γίνονται καλύτεροι μέσα από τη σχέση ου έχουν δημιουργήσει μεταξύ τους.

Aπόψε στις 22:00 η Λίβερπουλ υποδέχεται στο Άνφιλντ την έκπληξη του θεσμού, Βιγιαρεάλ, για τον πρώτο αγώνα για τους «4» του Champions League και το μεγάλο ερωτηματικό για το «κίτρινο υποβρύχιο» είναι το αν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την περιβόητη τριάδα των Άγγλων. Ας δούμε λίγο αναλυτικά το… επιθετικό τριγωνάκι των «ρεντς».

Πως λειτουργεί η… φονική τριπλέτα της Λίβερπουλ;

Η εμφάνιση των σταρ μέσα σε μια ομάδα βοηθάει τους υπόλοιπους παίκτες να λάμψουν. Πτυχές όπως η σωστή λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία είναι και θα είναι πάντα ζωτικής σημασίας και επιτρέπει τη σωστή λειτουργία του συγκροτήματος στην αναζήτηση ενός κοινού στόχου.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως το να υπάρχουν τόσοι σταρ τόσο παραγωγικοί όσο αυτοί της αγγλικής ομάδας είναι πραγματικά πολύπλοκο. Σε πολλές περιπτώσεις, ο καθένας αναζητά το δικό του ατομικό συμφέρον, αφήνοντας στην άκρη το όφελος της ομάδας. Στη Λίβερπουλ όμως δεν συμβαίνει αυτό.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση οι τρεις επιθετικοί (Σαλάχ, Μανέ, Ντίαζ) καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον και αλληλοσυμπληρώνονται τέλεια. Ενώ ένας παίκτης έρχεται να δεχθεί το πόδι με την τακτική πρόθεση να προσελκύσει τον αντίπαλο και να δημιουργήσει χώρο πίσω του, ένας άλλος συμπαίκτης περιμένει για να κάνει αργότερα μια βαθιά μπαλιά, εκμεταλλευόμενος έτσι τον χώρο που δημιούργησε ο συμπαίκτης του.

Μόλις παρουσιαστεί η ανισορροπία που δημιουργείται από τον συμπαίκτη τους, οι τρεις ποδοσφαιριστές έχουν μια εξαιρετική ικανότητα να εντοπίζουν πρώτα την ανισορροπία και στη συνέχεια να την εκμεταλλεύονται.

Έτσι, Μοχάμεντ Σαλάχ, Σαντιό Μανέ και Λουίς Ντιάζ καταφέρνουν να αποσταθεροποιήσουν τα αμυντικά εργαλεία της αντίπαλης ομάδας, καταφέρνοντας έτσι να τους ξεπεράσουν και να δημιουργήσουν καταστάσεις χωρικού πλεονεκτήματος σε διαφορετικές περιοχές του γηπέδου.

Το συμπέρασμα

Στην φετινή λαμπρή σεζόν που διανύει η Λίβερπουλ δεν είναι πρωταγωνιστής ο Μοχάμεντ Σαλάχ. Ούτε ο Μανέ. Ούτε ο Λουίς Ντίαζ. Αλλά και οι τρεις τους μαζί σίγουρα πρωταγωνιστούν σε κάθε επιτυχία που έχει μέχρι στιγμής η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ. Κάτι το οποίο οφείλεται και στον Γιούργκεν Κλοπ.

Πλέον, με αφορμή την αποψινή «μάχη» με τη Βιγιαρεάλ για το πρώτο μεταξύ τους μάτς για την ημιτελική φάση του Champions League το ερώτημα είναι ένα: Θα μπορέσει η ομάδα του Ουνάι Έμερι να αντιμετωπίσει την επιθετική τριάδα των «ρεντς»; Κάθε άλλο πάρα εύκολο είναι αυτό. Απόψε στις 22:00 θα το μάθουμε αυτό.

Πάντως, αν καταφέρει -έστω- να περιορίσει τους Μοχάμεντ Σαλάχ, Σαντιό Μανέ και Λουίς Ντιάζ, τότε θα έχει κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για μια πρόκριση, η οποία θα γραφτεί με… χρυσά γράμματα στην ιστορία του ισπανικού συλλόγου.

Sports in

«Μπαμ» με Έσε στην Αργεντινή: Επιλογή του Μασεράνο ο μέσος του Ολυμπιακού

Ο Σαντιάγκο Έσε ετοιμάζεται να φορέσει το εθνόσημο της Αργεντινής. Και είναι προσωπική επιλογή του μεγάλου Χαβιέρ Μασεράνο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024