Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βουλγαρία: Η IGA επενδύει 20 εκατομμύρια λέβα σε εργοστάσιο τεθωρακισμένων οχημάτων στη χώρα

Βουλγαρία: Η IGA επενδύει 20 εκατομμύρια λέβα σε εργοστάσιο τεθωρακισμένων οχημάτων στη χώρα

Τι ανακοίνωσε η International Armored Group (IGA) για την επένδυσή της στη Βουλγαρία.

Η κορυφαία εταιρία κατασκευής τεθωρακισμένων οχημάτων International Armored Group (IAG) αρχίζει τις προετοιμασίες για την κατασκευή εργοστασίου στην παραθαλάσσια πόλη του Μπουργκάς στη Βουλγαρία, ανακοίνωσε σήμερα η IAG σε δελτίο Τύπου.

Το μελλοντικό εργοστάσιο στο Μπουργκάς είναι η δεύτερη άμεση επένδυση της IAG στην αμυντική βιομηχανία της Βουλγαρίας, αφότου το 2021 η εταιρία επέλεξε ένα πεδίο εκπαίδευσης για τη διεξαγωγή δοκιμών πιστοποίησης της STANAG του NATO για τεθωρακισμένα οχήματα. Ιδρυτής και ιδιοκτήτης της IAG είναι ο απόδημος Βούλγαρος Άντον Στέφον.

Η κατασκευή του εργοστασίου προβλέπεται να αρχίσει στο τέλος του έτους. Το κύριο εργοστάσιο παραγωγής αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2024. Μέχρι σήμερα ο επενδυτής έχει υπογράψει μια συμφωνία για την αγορά γης 150.000 τετραγωνικών μέτρων εκεί όπου θα ανεγερθεί το εργοστάσιο.

Το τέταρτο μεγαλύτερο εργοστάσιο

Η αρχική επένδυση στο εργοστάσιο εκτιμάται στα 20 εκατομμύρια λέβα. Αυτό θα είναι το τέταρτο και μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής της IAG και θα κατασκευάζει όλο το φάσμα των προϊόντων της εταιρίας, συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου οχήματος μάχης πεζικού Rila 8X.

Το μελλοντικό εργοστάσιο αναμένεται να απασχολεί περισσότερους από 300 εργαζόμενους. Η IAG θα χρηματοδοτήσει επίσης εκπαιδευτικά προγράμματα για τουλάχιστον 20 ειδικούς στα εργοστάσιά της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Τουρκία, όπως και στη Βουλγαρία.

Η IAG έχει υποβάλει αίτηση για να λάβει πιστοποιητικό Επενδυτή Κατηγορίας Α.

Ο Στέφον δήλωσε ότι τον χαροποιεί το γεγονός ότι η πατρίδα του προωθεί μεγάλους επενδυτές για να εγκατασταθούν μόνιμα στη Βουλγαρία. Ο Στέφον δήλωσε επίσης ότι δεσμεύεται να αυξήσει τη συμβολή της IAG στην ανάπτυξη της Βουλγαρίας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Καινοτομίας Ντάνιελ Λόρερ υπογράμμισε από την πλευρά του τη σημασία των επενδύσεων στις καινοτόμες παραγωγές και των εταιριών με εξαγωγικό προσανατολισμό που επιλέγουν τη Βουλγαρία ως τόπο εγκατάστασης καταστημάτων.

Ο δήμαρχος του Μπουργκάς Ντιμίτερ Νικόλοφ δήλωσε ότι οι επενδυτές στην πόλη μπορούν να βασίζονται στην πλήρη διοικητική υποστήριξη που θα έχουν από τη δημαρχία και τον ίδιον προσωπικά.

Η IAG κατέχει ηγετική θέση στη βιομηχανία κατασκευής εξειδικευμένων τεθωρακισμένων οχημάτων με 20 και πλέον χρόνια εκτενούς εμπειρίας στον κλάδο και παγκόσμιο αποτύπωμα με τοποθεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Βρετανία, τη Βουλγαρία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Τουρκία, το Πακιστάν και το Ιράκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024