Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φυσικό αέριο: Η Ρωσία κλείνει τη στρόφιγγα και στη Βουλγαρία

Φυσικό αέριο: Η Ρωσία κλείνει τη στρόφιγγα και στη Βουλγαρία

Προηγήθηκε η Πολωνία, με τη ρωσική Gazprom να ενημερώνει την κρατική εταιρεία PGNiG ότι διακόπτει την προμήθεια φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Yamal, από το πρωί της Τετάρτης.

Η ρωσική Gazprom ενημέρωσε τη βουλγαρική Bulgargaz ότι θα σταματήσει την παροχή φυσικού αερίου από την Τετάρτη, εφόσον δεν πληρώσει για τις προμήθειες βάσει του νέου ρωσικού διατάγματος που εκδόθηκε στο τέλος Μαρτίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας της Βουλγαρίας.

Το διάταγμα αυτό προβλέπει ότι οι πληρωμές σε ευρώ θα πρέπει να μετατρέπονται σε ρούβλια για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Νωρίτερα, η ρωσική Gazprom ενημέρωσε την πολωνική κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου PGNiG ότι διακόπτει την προμήθεια φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Yamal, από το πρωί της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, για σημαντική μείωση και ακολούθως αναστολή της προμήθειας φυσικού αερίου από τη Μόσχα στη Βαρσοβία μέσω του αγωγού Yamal κάνει λόγο ο πολωνικός ενημερωτικός ιστότοπος Onet.pl, επικαλούμενος κυβερνητικές και επιχειρηματικές πηγές.

Η Πολωνία συμπεριλαμβάνεται στα κράτη-μέλη της ΕΕ που δεν συμφώνησαν με την απαίτηση του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, για πληρωμή των ποσοτήτων αερίου που προμηθεύονται από την Gazprom σε ρούβλια.

Κυρώσεις κατά Gazprom

Σημειώνεται ότι ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός βρέθηκε, μαζί με άλλες 49 φυσικές και νομικές οντότητες, στο επίκεντρο πακέτου κυρώσεων που υιοθέτησε η Βαρσοβία.

Όπως μετέδωσε το Reuters, η Πολωνία ψήφισε αυτό τον μήνα νόμο, που της επιτρέπει να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία των ρωσικών οντοτήτων και να απαγορεύσει τις εισαγωγές άνθρακα από τη Ρωσία.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024