Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα «γαλλικά» τα είπαν Τσακαλώτος και ΚΙΝΑΛ: «Έχουν παράδοση να ξεπλένουν την ακροδεξιά»

Στα «γαλλικά» τα είπαν Τσακαλώτος και ΚΙΝΑΛ: «Έχουν παράδοση να ξεπλένουν την ακροδεξιά»

Μέσω Μακρόν επιτέθηκε στο Νίκο Ανδρουλάκη ο Ε. Τσακαλώτος, μέσω Λεπέν απάντησε στον πρώην ΥΠΟΙΚ το ΚΙΝΑΛ. Το σοσιαλδημοκρατικό όραμα, τα νεοφιλελεύθερα διαπιστευτήρια, ο λαϊκισμός και το ξέπλυμα της ακροδεξιάς

Μέσω …Μακρόν επέλεξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να αφήσει αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη για το «σοσιαλδημοκρατικό όραμα» του προέδρου του ΚΙΝΑΛ με τη Χαριλάου Τρικούπη να ανταπαντά πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ μπέρδεψε τις κοινές πολιτικές της ΕΕ με τις κοινωνικές πολιτικές του Γάλλου προέδρου και μέσω …Λεπέν να εξαπολύει σφοδρά πυρά στην Κουμουνδούρου ότι «έχουν παράδοση να ξεπλένουν την ακροδεξιά».

Ειδικότερα σε ανάρτησή του στο facebook ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολιάζοντας τη δήλωση Ανδρουλάκη για τη νίκη Μακρόν στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας έγραψε:

«Αν ο κ. Ανδρουλάκης πιστεύει ότι η κεντρική συμβολή του Μακρόν στη γαλλική πολιτική είναι ότι προωθεί προοδευτικές κοινωνικές πολιτικές, προφανώς δεν έχει καταλάβει πολλά από όσα συμβαίνουν στη Γαλλία. Η Λεπέν είναι η λαϊκιστική απάντηση στην έλλειψη τέτοιων πολιτικών και σε έναν ηγέτη με άψογα νεοφιλελεύθερα διαπιστευτήρια.

»Άλλο η ανακούφιση για την ήττα της Λεπέν, κι άλλο το να μην βλέπουμε την πραγματικότητα όπως είναι. Να μην βλέπουμε ποιες πολιτικές της έστρωσαν τον δρόμο. Ελπίζω ειλικρινά να μην είναι αυτό το σοσιαλδημοκρατικό όραμά του για το μέλλον. Αλλιώς ζήτω πού καήκαμε».

Η απάντηση του ΚΙΝΑΛ στον Ευκλείδη Τσακαλώτο έχει ως εξής:

«Ο κ. Τσακαλώτος μπέρδεψε τις κοινές πολιτικές της ΕΕ στις οποίες κάνει ρητή αναφορά ο Νίκος Ανδρουλάκης στην δήλωση του για την επανεκλογή του Εμανουέλ Μακρόν, με τις κοινωνικές πολιτικές του Γάλλου Προέδρου. Αλλά προφανώς κάτι έπρεπε να πει…

»Επισημαίνουμε στον κ. Τσακαλώτο ότι η Μαρίν Λεπέν δεν είναι  η λαϊκιστική απάντηση, όπως την αναφέρει στην ανάρτηση του, αλλά το σύμβολο της μισαλλοδοξίας και της ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς.

»Έξαλλου, έχουν παράδοση να ξεπλένουν την ακροδεξιά, όπως έκαναν επί σχεδόν πέντε χρόνια, ο κ. Τσίπρας και η παρέα του με τον ακροδεξιό συνεταίρο τους στην διακυβέρνηση, Πάνο Καμμένο. Η σύγχυση είναι προφανώς  προϊόν της συνήθειας τους να αναφέρουν ως συντρόφους τους τα πρώην στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που διακοσμούν το δήθεν προοδευτικό τους μέτωπο.

»Εμείς πορευόμαστε με γνώμονα την πρόοδο, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών. Έχουμε καθαρές θέσεις: Δεν είμαστε και με την επιστήμη και απέναντι της.
Δεν είμαστε και με το διεθνές δίκαιο αλλά και με τον εισβολέα, όπως ακούσαμε στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ».

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024