Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τρίπολη: Προ των πυλών η ελεγχόμενη στάθμευση

Τρίπολη: Προ των πυλών η ελεγχόμενη στάθμευση

Ο Δήμος Τρίπολης κινείται αποφασιστικά με σκοπό να αποσυμφορήσει το κέντρο της πόλης, εφαρμόζοντας το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, με απώτερο στόχο την δημιουργία εσόδων ώστε να κατασκευαστούν δημοτικά πάρκινγκ.

Η πιλοτική έναρξη λειτουργίας του συστήματος της ελεγχόμενης στάθμευσης, ξεκίνησε  στην Τρίπολη.

Αυτό ανακοίνωσε επίσημα ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου.

Από σήμερα, στα αυτοκίνητα, τα οποία θα παρκάρουν σε θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης, θα τοποθετείται ένα σημείωμα, από τη Δημοτική Αστυνομία.

Με το σημείωμα αυτό, θα ενημερώνονται οι πολίτες στην Τρίπολη, ότι η κανονική εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, θα ξεκινήσει στις 3 Μαΐου 2022, όποτε και θα αρχίσει η επιβολή προστίμων για παραβάσεις.

Στους δρόμους της πόλης έχουν ήδη γίνει διαγραμμίσεις και έχουν τοποθετηθεί κατακόρυφες πινακίδες. Οι διαγραμμίσεις είναι με πορτοκαλί χρώμα (με αντίτιμο 1 ευρώ την ώρα), με κόκκινο χρώμα (1 ευρώ τη μισή ώρα) και με λευκό χρώμα (για όσους έχουν ετήσια κάρτα μόνιμου κατοίκου). Να σημειωθεί ότι η μέγιστη διάρκεια στάθμευσης είναι ως τρεις ώρες.

Συνολικά έχουν υποβληθεί περίπου 100 αιτήσεις για 27 θέσεις μονίμων κατοίκων στην Τρίπολη, οι οποίες αξιολογούνται από τη Δημοτική Αστυνομία και θα εκδοθούν τις επόμενες ημέρες.

Οι οδηγοί θα μπορούν να προμηθεύονται, από περίπτερα και ψιλικατζίδικα, τις ξυστές κάρτες, οι οποίες θα τοποθετούνται στα αυτοκίνητα.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Τζιούμης: «Ευελπιστούμε ότι με την εφαρμογή του συστήματος της ελεγχόμενης στάθμευσης, θα βελτιωθεί σημαντικά το κυκλοφοριακό και το πρόβλημα του πάρκινγκ, στο κέντρο της πόλης.

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα εκ του Νόμου, να μισθώσουμε οικόπεδα, περιμετρικά του κέντρου, για δημοτικά πάρκινγκ. Ως τώρα, δεν είχαμε αυτό το δικαίωμα από τη στιγμή που δεν υπήρχαν έσοδα από την ελεγχόμενη στάθμευση. Με αυτό τον τρόπο θα αυξηθούν σημαντικά οι θέσεις στάθμευσης, στο κέντρο της πόλης.

Οι πεζοδρομήσεις και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι προς όφελος των πολιτών.

Τα έργα αναβαθμίζουν το κέντρο της πόλης. Μπορεί να μειώνονται κάποιες θέσεις στάθμευσης, οι οποίες θα αντικατασταθούν, αλλά όλοι πρέπει να μάθουμε να μην χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο για μικρές αποστάσεις.»

Sports in

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ένωσαν τις δυνάμεις τους

Η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησαν κοινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω των ιδρυμάτων τους, για την αντιμετώπιση της «τοξικότητας» στο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024