Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Η Ρωσία προειδοποίησε τις ΗΠΑ για την αποστολή επιπλέον όπλων στο Κίεβο

Ουκρανία: Η Ρωσία προειδοποίησε τις ΗΠΑ για την αποστολή επιπλέον όπλων στο Κίεβο

Σε επίσημη διπλωματική νότα που επιδόθηκε στην Ουάσιγκτον, η Μόσχα επισήμανε πως τέτοιες προμήθειες όπλων θα κλιμακώσουν τη σύρραξη

Η Ρωσία προειδοποίησε τις ΗΠΑ για την αποστολή περισσότερων όπλων στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρεσβευτής της Μόσχας στην Ουάσιγκτον, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ρωσίας.

«Υπογραμμίσαμε ότι είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση, όταν οι ΗΠΑ δίνουν συνεχώς όπλα στην Ουκρανία και ζητήσαμε να μπει ένα τέλος σε αυτήν την πρακτική», είπε ο Ανατόλι Αντόνοφ, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 TV.

Ο Αντόνοφ έκανε, επίσης, γνωστό ότι μια επίσημη διπλωματική νότα επιδόθηκε στην Ουάσιγκτον, όπου η Ρωσία εξέφραζε τις ανησυχίες της. Επισήμανε πως τέτοιες προμήθειες όπλων από τις ΗΠΑ θα επιδεινώσουν περαιτέρω την κατάσταση και θα κλιμακώσουν τη σύρραξη.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας και ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ συναντήθηκαν με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο, αργά χθες το βράδυ, οι οποίοι υποσχέθηκαν νέα βοήθεια ύψους 713 εκατομμυρίων δολαρίων στην κυβέρνηση Ζελένσκι και άλλες χώρες στην περιοχή, που φοβούνται τη ρωσική επιθετικότητα.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024