Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές Γαλλία: Τι θα κάνουν οι δυο μονομάχοι μόλις ανακοινωθούν τα αποτελέσματα

Εκλογές Γαλλία: Τι θα κάνουν οι δυο μονομάχοι μόλις ανακοινωθούν τα αποτελέσματα

Λίγες ώρες έμειναν μέχρι την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων για τον νικητή των Γαλλικών εκλογών.

Όπως όλα δείχνουν ο Μακρόν αναμένεται να είναι εκείνος ο νικητής, αλλά μέχρι την τελική ανακοίνωση κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα συμβεί. Πάντως θα είναι έκπληξη εάν η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν γίνει εκείνη η επόμενη πρόεδρος της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας.

Που θα βρίσκονται όμως οι δυο διεκδικητές την ώρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, και τι πρόκειται να κάνει ο καθένας εάν βγει νικητής. Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι τα εκλογικά στρατηγεία των δυο, βρίσκονται σε μια απόσταση 2,5 χιλιομέτρων το ένα από το άλλο.

Τι θα κάνουν εάν κερδίσουν

Οι αντίπαλοι Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν σκοπεύουν να βρεθούν στο Παρίσι κατά την αποψινή καταμέτρηση των εκλογικών ψήφων, αλλά ο καθένας έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για αυτό το εκλογικό βράδυ.

Ο Μακρόν σκοπεύει να απευθυνθεί στους υποστηρικτές του από τους πρόποδες του Πύργου του Άιφελ, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα. Το 2017, γιόρτασε τη νίκη του στο προαύλιο του Λούβρου, οπότε παραμένει στο προσκήνιο και στοχεύει να αφήσει το στίγμα του σε μια ακόμη εμβληματική παρισινή τοποθεσία.

Εν τω μεταξύ, η Λεπέν φέρνει μια «κινητή γιορτή» στη βραδιά, και σχεδιάζει να παρελάσει στην πρωτεύουσα με ένα αυτοκίνητο, ενώ θα την ακολουθούν τα 13 λεωφορεία του «Εθνικού Μετώπου» που έχουν διασχίσει τη Γαλλία κατά τη διάρκεια της εκστρατείας. Το καραβάνι αναμένεται να περάσει από την Αψίδα του Θριάμβου και την Place de la Bastille πριν σταματήσει στην Place de la Concorde.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024