Υπουργείο Δικαιοσύνης: Έρευνα για τις ιατροδικαστικές εκθέσεις της Μαλένας και της Ίριδας
Έρευνα σε βάθος για τις εκθέσεις των θανάτων, της Μαλένας από την ιατροδικαστή Τσάκωνα και της Ίριδας από την ιατροδικαστή Τσόλια, διέταξε το υπουργείο Δικαιοσύνης
Ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα της υπόθεσης με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα. Eρευνα σε βάθος και προς κάθε κατεύθυνση διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε πειθαρχική έρευνα, σε βάρος των δύο ιατροδικαστών (Τσάκωνα και Τσόλια), για τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που συντάχθηκαν μετά το θάνατο των μικρών κοριτσιών, αλλά και έλεγχο της ορθότητας των αναφορών και των εκθέσεων.
Η έρευνα, την οποία θα διενεργήσει ο κ. Καρακούκης, είναι ανεξάρτητη από την ιατροδικαστική εξέταση, που έχει αναλάβει μαζί με τον συνάδελφο του, ιατροδικαστή κ. Καλογριά, για τις συνθήκες θανάτου των δυο μικρών κοριτσιών Μαλένας και Ιριδας, σύμφωνα με πληροφορίες από το dikastiko.gr
Τι σημαίνει
Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ο επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Αθηνών έχει καθήκοντα ελέγχου των ενεργειών των ιατροδικαστών που ασχολήθηκαν με την υπόθεση αφού όπως αναφέρεται επί λέξει «ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, οι προϊστάμενοι των Περιφερειακών Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών και οι προϊστάμενοι των Τοπικών Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών έχουν τις αρμοδιότητες των προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων, Διευθύνσεων και Τμημάτων αντιστοίχως και τις πάσης φύσεως αρμοδιότητες που προσήκουν στους λοιπούς υπαλλήλους που ασκούν τα καθήκοντα αυτά, όπως αρμοδιότητες πειθαρχικού χαρακτήρα, σύνταξης εκθέσεων αξιολόγησης των ιατροδικαστών και του λοιπού προσωπικού της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας».
- Διαβάστε επίσης: Πάτρα: «Είδε, ήξερε πολλά κι έπρεπε να πεθάνει» – Μαρτυρίες σοκ για την Τζωρτζίνα στο μικροσκόπιο του Ανθρωποκτονιών
Εν ολίγοις ο επικεφαλής έχει δικαίωμα και πειθαρχικού ελέγχου αφού η νομική δυνατότητα είναι σαφής αλλά και ελέγχου εσωτερικού της ορθότητας των αναφορών και των εκθέσεων. Αυτό προφανώς διερευνά εξ αρχής ο κ. Καρακούκης, όπως απορρέει από τη νομική πρόβλεψη. Και βέβαια η εσωτερική έρευνα είναι ανεξάρτητη από την ιατροδικαστική εξέταση που έχει αναλάβει ο κ. Καρακούκης (μαζί με τον κ. Καλογριά) μετά την παραγγελία της εισαγγελίας, η οποία αφορά ποινικό έλεγχο για τις συνθήκες θανάτου των δυο μικρών κοριτσιών.
- Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επενδύοντας στη νέα εικόνα της πρωτεύουσας και στο μέλλον της αστικής διαμονής
- Πυροπροστασία περιοχών με βιομηχανικούς χώρους: Απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και ελάχιστος έλεγχος
- «Θα είναι η πιο αιματηρή ταινία μου» – Στο επόμενο έργο του Ντάριο Αρτζέντο πρωταγωνιστεί η Ιζαμπέλ Ιπέρ
- Σπουδές για τον κόσμο που έρχεται: Computer Science και Data Science στο UNIC Athens
- Βραζιλία: Ανησυχεί για πιθανή στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ
- Νέα ομάδα, νέα πόλη, νέος Γιάννης και νέο νούμερο: Ποιον αριθμό επέλεξε ο Αντετοκούνμπο στους Χιτ (pic)
- Η Ουκρανία εκτόξευσε πάνω από 400 drones προς τη Μόσχα πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ
- Γελασμένη η κυβέρνηση εάν πιστεύει ότι έχει τελειώσει η υπόθεση των υποκλοπών – ιδίως όταν πρώην πρωθυπουργός προσφεύγει στη Δικαιοσύνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442