Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η FINA απέβαλε τον Ρίλοφ για εννιά μήνες λόγω… Πούτιν

Η FINA απέβαλε τον Ρίλοφ για εννιά μήνες λόγω… Πούτιν

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η Διεθνής Ομοσπονδία Υγρού Στίβου (FINA) γνωστοποίησε πως απέβαλε το ρώσο χρυσό ολυμπιονίκη Εβγκένι Ρίλοφ για εννιά μήνες

Η Διεθνής Ομοσπονδία Υγρού Στίβου (FINA) ανακοίνωσε σήμερα ότι τιμώρησε με αποκλεισμό εννέα μηνών το ρώσο χρυσό ολυμπιονίκη Εβγκένι Ρίλοφ, επειδή συμμετείχε σε συγκέντρωση στη Μόσχα για την υποστήριξη της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Ρίλοφ, ο οποίος κέρδισε το χρυσό στα 100 και στα 200 μέτρα ύπτιο στους περσινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ήταν μεταξύ πολλών αθλητών που παρακολούθησαν μια εκδήλωση στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας, που διοργάνωσε τον περασμένο μήνα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Φωτογραφίες «έδειχναν» τον Ρίλοφ να παρελαύνει με τα μετάλλιά του και το γράμμα «Ζ» (το φερόμενο ως σύμβολο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία) στη στολή του.

Η FINA ανέφερε ότι η απόφαση αποκλεισμού ήλθε «μετά την παρουσία και τη συμπεριφορά του κ. Ρίλοφ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο στάδιο Λουζνίκι στη Μόσχα».

Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από τον Ρίλοφ, ο οποίος έχασε επίσης τη συμφωνία χορηγίας του με την κατασκευάστρια μαγιό Speedo λόγω της παρουσίας του στην εκδήλωση.

Η FINA έχει ήδη ακυρώσει όλες τις διοργανώσεις της που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν στη Ρωσία και απαγόρευσε σε ρώσους και λευκορώσους αθλητές και αξιωματούχους να συμμετέχουν στους αγώνες της μέχρι το τέλος του έτους.

Sports in

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός για τον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024