Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ζαχάροβα: Συλλέγουμε στοιχεία για τα εγκλήματα των Ουκρανών - Η οικονομική βοήθεια στο Κίεβο καταλήγει στις τσέπες της Δύσης

Ζαχάροβα: Συλλέγουμε στοιχεία για τα εγκλήματα των Ουκρανών – Η οικονομική βοήθεια στο Κίεβο καταλήγει στις τσέπες της Δύσης

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, σε ενημέρωση των δημοσιογράφων κατηγόρησε την Ουκρανία για εγκλήματα κατά αμάχων ενώ ισχυρίστηκε ότι ρωσόφωνοι πολίτες στο Ντονμπάς κρατούνται όμηροι από όσους έχουν εκπαιδευτεί σε χώρες του ΝΑΤΟ

Η Ρωσία διά στόματος Μαρίας Ζαχάροβα, περνά σε επικοινωνιακή αντεπίθεση κατηγορώντας την Ουκρανία για εγκλήματα κατά αμάχων ενώ χρεώνει στο Κίεβο την αποτυχία των διαπραγματεύσεων. Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, τόνισε ότι αυτά τα εγκλήματα δεν θα μείνουν ατιμώρητα, ενώ επιτέθηκε στα κράτη που προσφέρουν οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία, όπως η Νέα Ζηλανδία, καθώς όπως είπε όλα τα χρήματα κατευθύνονται στις τσέπες της «συλλογικής Δύσης».

Ειδικότερα, αφιέρωσε αρκετό χρόνο εξηγώντας ότι η βοήθεια για την Ουκρανία που ανακοίνωσε η Νέα Ζηλανδία περιλάμβανε 5 εκατομμύρια δολάρια για όπλα και 2 εκατομμύρια δολάρια για εμπορικές υπηρεσίες χαρτογράφησης, και ως εκ τούτου τίποτα από τα χρήματα αυτά δεν πήγε στην Ουκρανία. Υποστήριξε ότι «αυτά τα χρήματα έρχονται στις τσέπες της συλλογικής Δύσης» και ότι «η λεγόμενη βοήθεια επιστρέφει πάντα στους ίδιους λογαριασμούς στις ίδιες τράπεζες από όπου προήλθε».

Αρχικά η κ. Ζαχάροβα ισχυρίστηκε ότι ρωσόφωνοι πολίτες στο Ντονμπάς κρατούνται όμηροι από «αυτούς που έχουν εκπαιδευτεί σε χώρες του ΝΑΤΟ. Τώρα αυτοί οι άνθρωποι βασανίζουν εκείνους που είναι ύποπτοι ότι συμπαθούν τη Ρωσία. Λέγοντας προσωπικό του ΝΑΤΟ, εννοώ όλους όσους έχουν εκπαιδευτεί σε χώρες του ΝΑΤΟ ή υπό την ηγεσία των στρατιωτικών του ΝΑΤΟ».

Ούτε ένας Ουκρανός εθνικιστής δεν θα γλιτώσει από δίκαιη τιμωρία

Όπως είπε «η Ρωσία συλλέγει στοιχεία για εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις» για να τονίσει ότι «όλα το υλικό θα μελετηθεί προσεκτικά, θα επισυναφθεί σε ποινικές υποθέσεις και θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο. Ούτε ένας Ουκρανός εθνικιστής που εμπλέκεται σε εγκλήματα κατά του άμαχου πληθυσμού και του ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού δεν θα γλιτώσει από δίκαιη τιμωρία».

Ανέφερε ακόμα ότι από την αρχή αυτού που αποκάλεσε «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», 15.500 τόνοι ανθρωπιστικού φορτίου έχουν παραδοθεί σε εδάφη στην Ουκρανία από τη Ρωσία.
Υποστήριξε ότι οι Ουκρανοί διαπραγματευτές προσπαθούσαν να καθυστερήσουν τη διαδικασία διαπραγμάτευσης «αρνούμενοι να υιοθετήσουν μια εποικοδομητική προσέγγιση σε θέματα προτεραιότητας».

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024