Δευτέρα 15 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Και όμως οι γυναίκες σε κάποιες περιοχές αμείβονται καλύτερα από τους άνδρες

ΗΠΑ: Και όμως οι γυναίκες σε κάποιες περιοχές αμείβονται καλύτερα από τους άνδρες

Όλοι γνωρίζουν ότι το μισθολογικό χάσμα που χωρίζει τις αμοιβές των ανδρών με τις γυναίκες είναι μεγάλο και υπάρχει σε κάθε χώρα του πλανήτη.

Στην πλειοψηφία τους για το ίδιο επάγγελμα, την ίδια προϋπηρεσία και την ίδια θέση, όταν εργάζεται ένας άνδρας και μια γυναίκα, ο άνδρας θα παίρνει καλύτερο μισθό. Αυτό ισχύει σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου, ακόμη και αυτού που λέμε «αναπτυγμένος».

Και όμως υπάρχει μια περιοχή στις ΗΠΑ όπου ο μισθός των γυναικών είναι στο 120% του μισθού που λαμβάνουν οι άνδρες. Αυτό ισχύει στην Μόργκαντάουν, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Δυτικής Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Εκεί οι γυναίκες αμείβονται καλύτερα από τους άνδρες.

Στη συγκεκριμένη πόλη ο μέσος μισθός των γυναικών έως 30 ετών σε θέσεις πλήρους απασχόλησης είναι 14% υψηλότερος από τον μέσο μισθό στην αντίστοιχη ηλικιακή ομάδα των ανδρών.

Και δεν είναι μόνο αυτή η πόλη. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει σε 20 από τις 250 μητροπολιτικές περιοχές των ΗΠΑ σύμφωνα με έρευνα που έκανε το Pew Research Center.

Σε μειονεκτική θέση οι γυναίκες

Πάντως αυτά που ισχύουν στις συγκεκριμένες περιοχές είναι η εξαίρεση του κανόνα. Σε εθνικό επίπεδο οι γυναίκες παραμένουν σε μειονεκτική θέση. Για παράδειγμα οι Αμερικανίδες κερδίζουν 82 σεντ για κάθε δολάριο που κερδίζει ένας Αμερικανός σε αντίστοιχη θέση και ηλικία.

Η εκπαίδευση αποτελεί έναν ακόμη σοβαρό παράγοντα εάν μια γυναίκα θέλει να πετύχει ίδιο μισθό με κάποιον άνδρα ή ακόμη μεγαλύτερο. Η Μόργκανταουν είναι μία πανεπιστημιούπολη και οι γυναίκες υψηλού μορφωτικού επιπέδου εκεί, είναι αριθμητικά περισσότερες.

Sports in

Mε αυξημένα μέτρα ασφάλειας και σύστημα anti-drone η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για το Παρίσι (pics)

Το in.gr βρίσκεται στην Αρχαία Ολυμπία και καταγράφει όσα έγιναν στην Επίσημη Πρόβα για την Τελετή Αφής και όσα προγραμματίζονται για την Τελετή της Τρίτης 16 Απριλίου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024