Πάτρα: Ασφυκτικός ο θάνατος της Ιριδας – Τι λέει ο Γρηγόρης Λέων
Η υπόθεση της Ίριδας θα ξεκαθαρίσει πάρα πολλά θέματα, και ανακριτικά, επεσήμανε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων
Καθοριστικό περιστατικό χαρακτήρισε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων τον θάνατο της Ίριδας αναφερόμενος στην πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα.
Εν αναμονή των νέων ιατροδικαστικών πορισμάτων για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας βρίσκονται αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Τη διενέργεια των νέων ερευνών ανέλαβαν ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης και ο επίσης ιατροδικαστής Αθηνών Νίκος Καλόγρηας.
«Ήδη οι δύο πραγματογνώμονες συμφωνούν πλέον στον ασφυκτικό θάνατο για την Ίριδα. Η υπόθεση της Ίριδας θα ξεκαθαρίσει πάρα πολλά θέματα, και ανακριτικά. Η κ. Πισπιρίγκου λέει ότι έψαχνε άλλες ουσίες που χορηγηθούν στο παιδί, ο συνήγορός της δήλωσε ότι πριν 6 – 7 μήνες χορηγήθηκε κεταμίνη στο παιδί, άρα νομίζω είναι αστοχία που δεν έψαξε την κεταμίνη, αλλιώς πρέπει να συνεννοούνται μεταξύ τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.
- Διαβάστε επίσης: Η Πισπιρίγκου έψαχνε στο διαδίκτυο ουσίες και βιβλία λίγο πριν τη δολοφονία της Τζωρτζίνας
Ο κ. Λέων εξήγησε ότι είναι καθοριστικό περιστατικό της υπόθεσης η Ίριδα, «πρώτον γιατί φαίνεται θα υπάρχει ομοφωνία όλων των ιατροδικαστών, που είναι πολύ σημαντικό για την υπόθεση, καθώς δεν θα υπάρχει αντεπιχείρημα, με την έννοια ότι δε θα έχουν παρεμβληθεί άλλες ιατρικές ενέργειες γιατί μιλάμε για βρέφος που κατέληξε μόνο του».
«Οι άνθρωποι που ήταν στο χώρο (όταν κατέληξε) έχουν δηλώσει και οι δύο ποιοι είναι» τόνισε.
Η 3,5 ετών Μαλένα πέθανε το Μάρτιο του 2019, με το θάνατό της να αποδίδεται σε ηπατική ανεπάρκεια. Η μόλις 6 μηνών Ιριδα πέθανε το Μάρτιο του 2021 στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη, στην Πάτρα. Το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου 2022 πέθανε η 9χρονη Τζωρτζίνα.
- Τρομακτικές στιγμές: Κοριτσάκι καταγράφει τη στιγμή που το Ισραήλ άρχισε να βομβαρδίζει τη Βηρυτό
- Ποια είναι η «κρυφή αίσθηση» που έχει ο σκύλος σας και καθορίζει το σώμα του; – Τι είναι η ιδιοδεκτικότητα
- ΕΛ.ΑΣ.: Προειδοποίηση για κροτίδες και βεγγαλικά την περίοδο του Πάσχα – «Απαγορεύεται η χρήση τους»
- Κόνι Μεταξά: Ο χωρισμός της έφερε παραπανίσια κιλά – Πόσο έδειξε η ζυγαριά
- Νέα απάτη στο όνομα του e-ΕΦΚΑ – Απατεώνες αποσπούν στοιχεία ασφαλισμένων
- Easter Holiday Pay Rules in Greece Explained
- Ξεκάθαρος ο Σλοτ για την ήττα από την Παρί: «Ήμασταν τυχεροί που χάσαμε μόνο με 2-0»
- Το Πάσχα σε μια άλλη, παλιά Κρήτη: Μνήμες, έθιμα και μια κοινότητα δεμένη σαν οικογένεια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442