Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρίση πανικού: Υπάλληλος απολύθηκε για ένα πάρτι γενεθλίων αλλά πήρε αποζημίωση 450 χιλιάδες δολάρια

Κρίση πανικού: Υπάλληλος απολύθηκε για ένα πάρτι γενεθλίων αλλά πήρε αποζημίωση 450 χιλιάδες δολάρια

Όλα άρχισαν με ένα πάρτι γενεθλίων και κατέληξαν στα δικαστήρια.

Ο Κέβιν Μπέρλινγκ τους τελευταίους δέκα μήνες εργάζονταν στο ιατρικό εργαστήριο Gravity Diagnostics. Ήταν αγαπητός στους συναδέλφους του οι οποίοι αν και νέος στη δουλειά αποφάσισαν να του κάνουν ένα πάρτι για τα γενέθλια του μέσα στην εταιρία. Μπαλόνια, τούρτα, λίγο ποτάκι, έτσι για να περάσουν καλά.

Ο Κέβιν το έμαθε και ένιωσε να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του. Έπασχε από διαταραχές άγχους και πάθαινε κρίσεις πανικού, οπότε σκέφτηκε ότι ένα τέτοιο πάρτι θα τον έφερνε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση αφού μπορεί να τον έπιανε κάποια κρίση.

Ήδη καθώς σκεφτόταν τον εαυτό του με κόσμο να του τραγουδούν «Happy birthday» και να είναι όλοι πολύ κοντά του, ένιωθε τις παλάμες του να ιδρώνουν και την καρδιά του να χτυπάει σαν τρελή.

Κρίση πανικού

Αποφάσισε να πάει να μιλήσει στον προϊστάμενο του, να του εξηγήσει το πρόβλημα του και να ζητήσει να μη γίνει το πάρτι. Ο προϊστάμενος τον άκουσε με προσοχή ωστόσο δεν κατάφερε να πείσει τους άλλους εργαζόμενους να μην κάνουν το πάρτι. Και εκείνοι το έκαναν ντε και καλά.

Όταν ο Κέβιν μπήκε στο γραφείο και είδε το πάρτι, άρχισε να τρέχει με το στομάχι του να θέλει να βγει από το στόμα του και την αναπνοή του να λιγοστεύει νιώθοντας ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει.

Οι προϊστάμενοι

Πήγε στο πάρκινγκ και κάθισε μέσα στο αυτοκίνητο του μακριά από όλους και όλα. Όταν ηρέμησε έβαλε μπρος και έφυγε. Την άλλη μέρα τον πλησίασαν δυο τμηματάρχες και τον επέπληξαν για τη στάση του απέναντι στους συναδέλφους.

Ο Κέβιν ένιωσε τα πάντα να γυρνάνε και δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Πάθαινε πάλι νέα κρίση πανικού. Ένιωσε ότι λιποθυμάει αλλά κρατήθηκε. Οι προϊστάμενοι τον κοίταξαν παράξενα και αφού είπαν ότι είχαν να πουν έφυγαν.

«Απολύεστε»

Τρεις μέρες μετά στο εταιρικό mail, του ήρθε ένα μήνυμα από το γραφείο προσωπικού. Ο Κέβιν απολύθηκε επειδή όπως του έγραφαν κατά τη συνάντηση του με τους προϊσταμένους ήταν επιθετικός, τους τρόμαξε και η συμπεριφορά του αποτελούσε κίνδυνο για όλους τους εργαζόμενους της εταιρίας.

Όταν ο Κέβιν συνήλθε και κατάφερε να βάλει τις σκέψεις του σε μια σειρά χωρίς να παθαίνει κρίσεις πανικού απευθύνθηκε σε έναν δικηγόρο και μήνυσε την εταιρία που δούλευε για πολιτική διακρίσεων.

Στη δίκη

Και πραγματικά το δικαστήριο έκρινε πράγματι πως είχε βιώσει εχθρική συμπεριφορά λόγω του προβλήματος του και του εκδίκασε αποζημίωση ύψους 150 χιλιάδων δολαρίων. Όμως το δικαστήριο έκρινε ότι ο Κέβιν είχε υποστεί και βαριά ψυχική οδύνη και του επιδίκασε άλλα 300 χιλιάδες δολάρια.

Από την πλευρά της η εταιρία δια του δικηγόρου της Τζον Μάλεϊ ισχυρίζεται ότι ο Κέβιν δεν βίωσε καμία εχθρική συμπεριφορά και ότι ήταν πράγματι εχθρικός προς του συναδέλφους του. Ανέφερε δε πως θα κάνει έφεση στην ποινή.

Ο δικηγόρος του Κέβιν είπε πως ουδέποτε ήταν εχθρικός και ότι κάποιες κινήσεις που έκανε για να χαλαρώσει τη στιγμή του πανικού, ήταν τεχνικές για να ξεπεράσει την κρίση τις οποίες οι άλλοι εξέλαβαν σαν επιθετικές κινήσεις.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024