Κοροναϊός: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στην Σανγκάη – Όλο και περισσότερες περιοχές της Κίνας σε lockdown
Η Σανγκάη, η οποία υπήρξε το επίκεντρο του τελευταίου ξεσπάσματος της επιδημίας στην Κίνα, ανέφερε σήμερα για τις 15 Απριλίου αριθμό ρεκόρ 3.590 κρουσμάτων με συμπτώματα και 19.923 ασυμπτωματικά κρούσματα
Η Σανγκάη, το οικονομικό κέντρο της Κίνας, ανακοίνωσε σήμερα νέο αριθμό ρεκόρ κρουσμάτων της Covid-19 που εμφανίζουν συμπτώματα, καθώς η χώρα επιβάλλει νέα lockdown.
Η Οικονομική Ζώνη του Αεροδρομίου της Τσενγκτσόου, μια βιομηχανική περιοχή στην κεντρική επαρχία Χενάν που φιλοξενεί εγκαταστάσεις παραγωγής εταιρειών περιλαμβανομένης της Foxconn, προμηθευτή της Apple Inc, ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, lockdown 14 ημερών «που θα προσαρμόζεται ανάλογα με την επιδημική κατάσταση».
Foxconn είναι η εμπορική επωνυμία της Hon Hai Precision Industry Co Ltd.
Μόνο προσωπικό με πιστοποιητικά σε ισχύ, υγειονομικούς κωδικούς και απόδειξη πραγματοποίησης αρνητικών τεστ για Covid θα μπορούν να φύγουν από τη ζώνη στη διάρκεια της περιόδου αυτής των 14 ημερών, αν και «ειδικά οχήματα» θα μπορούν να ταξιδεύουν φυσιολογικά για επαγγελματικούς λόγους, ανέφεραν οι αρχές της οικονομικής ζώνης σε καταχώρισή τους σε επίσημο λογαριασμό του WeChat.
Η Foxconn δεν απάντησε αμέσως σε αιτήματα για σχόλιο.
- Διαβάστε επίσης: Τρόμος και παράνοια στη Σανγκάη – Αρπάζουν με δαγκάνες τους πολίτες, χωρίζουν γονείς από παιδιά

Lockdwon σε 13 εκατ. κατοίκους
Η ανακοίνωση έγινε ενώ η βορειοδυτική πόλη Σιάν ανακοίνωσε πως επιβάλλει προσωρινά μερικό lockdown στους 13 εκατομμύρια κατοίκους της έπειτα από δεκάδες μολύνσεις με Covid-19 που καταγράφηκαν αυτό το μήνα.
Οι νέοι περιορισμοί σημαίνουν αναταράξεις σε εκτεταμένες αλυσίδες προμηθειών που φαίνεται πιθανό να οδηγήσουν σε καθυστερήσεις σε αποστολές φορτίων από εταιρείες, περιλαμβανομένης της Apple. Οικονομολόγοι λένε επίσης πως οι περιορισμοί θα επιβαρύνουν τη φετινή οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Η Σανγκάη, η οποία υπήρξε το επίκεντρο του τελευταίου ξεσπάσματος της επιδημίας στην Κίνα, ανέφερε σήμερα για τις 15 Απριλίου αριθμό ρεκόρ 3.590 κρουσμάτων με συμπτώματα και 19.923 ασυμπτωματικά κρούσματα. Ο αριθμός των ασυμπτωματικών κρουσμάτων είναι ελαφρώς αυξημένος από τα 19.872 που ήταν μία ημέρα νωρίτερα.
- Διαβάστε επίσης: Πόσο πιθανή είναι η εξάπλωση νέου στελέχους από την Κίνα – Τι απαντούν Μαγιορκίνης, Σαρηγιάννης
- Μουρ: «Λατρεύω το ελληνικό φαγητό – Ο Τρινκιέρι είναι ξεχωριστός προπονητής»
- Εργασίες αποκατάστασης τμημάτων του ποταμού Φαρσαλίτη
- Νέος επεξεργαστής της NASA θα εκτοξεύσει την ΑΙ στο Διάστημα
- Το μοναδικό τροχαίο της Ελένης Ράντου το προκάλεσε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου
- ΠΑΣΟΚ σε Μαρινάκη: Θα ζητήσετε από τον πρωθυπουργό να πείσει τη σύζυγό του να μεταφέρει στην Ελλάδα τα χρήματα που διατηρεί σε λογαριασμούς του εξωτερικού;
- Περιστέρι: Έγκυος και σε 7ο παιδί η μητέρα – «Δεν ήταν ο μόνιμος τρόπος ζωής μας» λέει ο πατέρας
- 17 Μαΐου | Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης Εκστρατεία ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης «Είναι εύκολο… κάν’ το»
- Ομόλογα: Πλήττονται παγκοσμίως λόγω του ενεργειακού σοκ από τον πόλεμο στο Ιράν και του πληθωρισμού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 15.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jon-t-jonsson-311815878-18206356-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442