Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές Γαλλία: Η Μαρίν Λεπέν και πρώην ευρωβουλευτές του κόμματός της κατηγορούνται για υπεξαίρεση

Εκλογές Γαλλία: Η Μαρίν Λεπέν και πρώην ευρωβουλευτές του κόμματός της κατηγορούνται για υπεξαίρεση

Σύμφωνα με την έκθεση, η προεδρική υποψήφια του Εθνικού Συναγερμού φέρεται ότι βαρύνεται με υπεξαίρεση 137.000 ευρώ δημοσίου χρήματος του Κοινοβουλίου του Στρασβούργου, κατά τη θητεία της ως ευρωβουλευτή από το 2004 μέχρι το 2017.

Η υποψήφια της ακροδεξιάς στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, Μαρίν Λεπέν, καθώς και πρώην ευρωβουλευτές του κόμματός της κατηγορούνται για υπεξαίρεση περίπου 600.000 ευρώ από τους ευρωπαϊκούς πόρους, κατά τη διάρκεια της θητείας τους στην ευρωβουλή.

Η κατηγορία διατυπώνεται από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (Olaf), σύμφωνα με νέα έκθεση που αποκαλύφθηκε από την γαλλική ενημερωτική ιστοσελίδα «Mediapart» και έχει παραδοθεί στη γαλλική Δικαιοσύνη.

Η εισαγγελία του Παρισιού επιβεβαίωσε στο AFP ότι έλαβε την αναφορά στις 11 Μαρτίου και ότι τελεί υπό ανάλυση.

Η νέα έκθεση της Olaf, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύει η Mediapart, αφορά στα κονδύλια που έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν πολιτικές ομάδες στο πλαίσιο μίας θητείας στο Ευρωκοινοβούλιο και τα οποία η Μαρίν Λεπέν και τα στελέχη του κόμματός της χρησιμοποίησαν για λόγους εθνικής πολιτικής, για προσωπικές δαπάνες ή για πληρωμές προς όφελος εμπορικών επιχειρήσεων – προσκείμενων στο κόμμα της, τον Εθνικό Συναγερμό, και στην πολιτική ομάδα της άκρας δεξιάς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την «Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας».

Και αναφέρεται στην Μαρίν Λεπέν, τρεις πρώην ευρωβουλευτές – τον πατέρα της Ζαν-Μαρί Λεπέν, τον πρώην σύντροφό της Λουί Αλιό, καθώς και τον Μπρουνό Γκολνίς, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Εθνικού Συναγερμού – όπως επίσης και στην πολιτική ομάδα «Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας».

Σύμφωνα με την έκθεση, η προεδρική υποψήφια του Εθνικού Συναγερμού φέρεται ότι βαρύνεται με υπεξαίρεση 137.000 ευρώ δημοσίου χρήματος του Κοινοβουλίου του Στρασβούργου, κατά τη θητεία της ως ευρωβουλευτή από το 2004 μέχρι το 2017.

Από το 2017, η Μαρίν Λεπέν διώκεται στο πλαίσιο άλλης έρευνας, σχετικά με εικονικές θέσεις απασχόλησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνεργατών της στον Εθνικό Συναγερμό.

Ο δικηγόρος της, Ροντόλφ Μποσελύ, εξέφρασε την έκπληξή του για τη χρονική στιγμή της αποκάλυψης, εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας για τον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, στον οποίο η Μαρίν Λεπέν βρίσκεται αντιμέτωπη με τον απερχόμενο πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Μάλιστα, ο Μποσελύ δήλωσε έκπληκτος και για τον τρόπο λειτουργίας της Olaf, για θέματα σχετικά με γεγονότα που τοποθετούνται χρονικά πριν από περισσότερο από δέκα χρόνια καθώς, όπως είπε, η έρευνα της Olaf ξεκίνησε το 2016 και η Μαρίν Λεπέν απάντησε γραπτά στις ερωτήσεις της ευρωπαϊκής υπηρεσίας τον Μάρτιο του 2021.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024