
Βόρεια Μακεδονία: Απελαύνει ακόμη έξι Ρώσους διπλωμάτες
Οι Ρώσοι διπλωμάτες θα πρέπει να εγκαταλείψουν την χώρα σε πέντε ημέρες.
Η Βόρεια Μακεδονία χαρακτήρισε σήμερα έξι Ρώσους διπλωμάτες «personae non gratae», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.
Όπως αναφέρεται ειδικότερα σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, εκλήθη σήμερα στο υπουργείο ο πρέσβης της Ρωσίας στα Σκόπια Σεργκέι Μπαζντίκιν και του επιδόθηκε ρηματική διακοίνωση, με την οποία έξι διπλωμάτες της ρωσικής πρεσβείας χαρακτηρίζονται personae non gratae.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι Ρώσοι διπλωμάτες θα πρέπει να εγκαταλείψουν την χώρα σε πέντε ημέρες. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, οι έξι Ρώσοι διπλωμάτες προέβαιναν σε δραστηριότητες αντίθετες προς τη Συνθήκη της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις και ως εκ τούτου πρέπει να εγκαταλείψουν την επικράτεια της Βόρειας Μακεδονίας.
Στα τέλη Μαρτίου η Βόρεια Μακεδονία είχε απελάσει ακόμη πέντε Ρώσους διπλωμάτες.
Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας έχει καταδικάσει απερίφραστα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ ακολουθεί σε μεγάλο βαθμό τις αποφάσεις της ΕΕ σχετικά με το ζήτημα αυτό και έχει επιβάλει κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας.
- Εύβοια: Σύλληψη δύο ανηλίκων για πρόκληση πυρκαγιάς στην Ερέτρια
- Ο Μπρους Σπρίνγκστιν πιστεύει στον «εποικοδομητικό πατριωτισμό»
- Συνάντηση Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης
- Η Future of Egypt γίνεται ο νέος οικονομικός γίγαντας της Αιγύπτου
- Ενισχύεται η Ζαλγκίρις: Ανακοίνωσε τον Στέρλινγκ Μπράουν
- Τριάντα χρόνια από τη γέννηση της Ντόλι – Η κλωνοποιημένη προβατίνα που άνοιξε νέο δρόμο στην ιατρική




