Πόλεμος στην Ουκρανία: Επτά νεκροί και 34 τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς
Περισσότεροι από 500 άμαχοι έχουν σκοτωθεί σε αυτή την περιοχή που συνορεύει με τη Ρωσία από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, δήλωσε χθες ο Σινεγκούμποφ.
Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 34 τραυματίστηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε μια οικιστική περιοχή στο Χάρκοβο, ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειακός κυβερνήτης.
«Οι κατακτητές πυροβόλησαν σε μια από τις κατοικημένες περιοχές της πόλης του Χάρκοβο. Δυστυχώς, 34 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά. Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων ένα παιδί επτά μηνών», δήλωσε ο Όλεγκ Σινεγκούμποφ στο Telegram.
«Ο δεύτερος μεγαλύτερος στρατός στον κόσμο (σ.σ. ο ρωσικός στρατός), όπως αποδεικνύεται, μπορεί να πολεμήσει μόνο τον άμαχο πληθυσμό», είπε ειρωνικά, καλώντας τους κατοίκους να μην βγουν στους δρόμους, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο.
Νωρίτερα σήμερα, επτά άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι 27 τραυματίστηκαν από ρωσικά πυρά σε λεωφορεία που απομάκρυναν κατοίκους από την περιοχή του Χαρκόβου, σύμφωνα με την ουκρανική εισαγγελία.
Περισσότεροι από 500 άμαχοι έχουν σκοτωθεί σε αυτή την περιοχή που συνορεύει με τη Ρωσία από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, δήλωσε χθες ο Σινεγκούμποφ.
Η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Ουκρανίας με σχεδόν 1,5 εκατομμύριο κατοίκους πριν από τον πόλεμο, το Χάρκοβο ήταν πεδίο σφοδρών μαχών για πολλές ημέρες στην αρχή της ρωσικής εισβολής, αλλά παραμένει πάντα υπό τον έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων.
- Αυτά είναι τα προσόντα που αναζητούν οι εργοδότες στην εποχή της ΑΙ
- Φάρσα είναι το επιτελείο «εθνικής ασφάλειας» της κυβέρνησης της ΝΔ – τουλάχιστον στο «τριψήφιο» υπάρχει αναγνώριση κλήσης;
- 250 χρόνια ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο, ο Τραμπ και η δύσκολη «εξίσωση» της διάκρισης των εξουσιών
- Συνταγή: Παραδοσιακό μπριάμ
- Το διαχρονικό πρόβλημα της αστυνομικής ατιμωρησίας
- ΑΑΔΕ: Ποιες αγροτικές πληρωμές αναμένονται – Το χρονοδιάγραμμα
- Καλαμπόκι: Ένα σνακ και νόστιμο και καλό για τον οργανισμό μας
- Αλλάζει ο καιρός: Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο – Πότε θα επηρεαστεί η Αττική
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)

























![Τρομακτική έκρηξη στην Ινδία: Βυτιοφόρο προσέκρουσε σε διόδια – Πέντε νεκροί [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/explosion-315x220.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442