Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λιθουανία: Τουρκικό πλοίο διέσωσε 54 άτομα από το ρωσικό καταδρομικό Moskva

Λιθουανία: Τουρκικό πλοίο διέσωσε 54 άτομα από το ρωσικό καταδρομικό Moskva

Η Λιθουανία ανέφερε ότι τουρκικό πλοίο διέσωσε 54 άτομα από το ρωσικό καταδρομικό Moskva, σχεδόν μια ώρα αφότου εξέπεμψε σήμα κινδύνου μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με ανάρτηση χθες Πέμπτη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του υπουργού Aμυνας της Λιθουανίας Αρβίντας Ανουσάουσκας, το ρωσικό καταδρομικό Moskva (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Reuters/Yoruk Isik) εξέπεμψε σήμα κινδύνου την 01.05 (χθες Πέμπτη) ώρα Λιθουανίας, ενώ βρισκόταν στα ανοιχτά της Ουκρανίας.

Στις 03.00 είχε βυθιστεί

Ο ίδιος σημείωσε ότι το καταδρομικό άρχισε να γέρνει την 01:14 μ.μ. και μισή ώρα αργότερα κόπηκε το ρεύμα. Στις 02:00 τουρκικό πλοίο παρέλαβε 54 άτομα από αυτό.

Και επισήμανε πως η Τουρκία και η Ρουμανία ανακοίνωσαν ότι στις 03:00 το καταδρομικό είχε βυθιστεί ολοσχερώς.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως όλα είναι ακόμα εντάξει με αυτό το πλοίο και συνεχίζει να πλέει, πρόσθεσε ο λιθουανός υπουργός Αμυνας.

Ανέφερε επίσης ότι σε αυτό επέβαιναν 485 άτομα, μεταξύ των οποίων 66 αξιωματικοί, και πως ο αριθμός των νεκρών είναι ακόμη άγνωστος.

Στη συνέχεια, ο ίδιος παρέθετε στην ανάρτησή του τις μέχρι στιγμής απώλειες των ρωσικών δυνάμεων στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Ρωσία: Συνεχίζει να πλέει

Την ίδια στιγμή, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ενημέρωνε ότι το πλοίο βρισκόταν σε κατάσταση πλεύσης και ότι «Η φωτιά στο πλοίο τέθηκε υπό έλεγχο. Οι εκρήξεις πυρομαχικών σταμάτησαν. Οι κύριοι πύραυλοι δεν υπέστησαν ζημιές».

Στην ανακοίνωση αναφερόταν ότι το πλήρωμα του καταδρομικού εκκενώθηκε από άλλα πλοία του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας που έπλεαν στην περιοχή και τονιζόταν ότι συνεχίζονταν οι εργασίες ρυμούλκησής στο λιμάνι.

Συμφωνούσαν και οι ΗΠΑ

Και οι ΗΠΑ, ωστόσο, ανέφεραν χθες Πέμπτη το απόγευμα ότι το πλοίο κινείται ανατολικά και υπέθεταν ότι θα κατευθυνθεί προς το λιμάνι της Σεβαστούπολης για επισκευές.

«Το πλοίο κινείται προς τα ανατολικά. Η υπόθεσή μας είναι ότι θα κατευθυνθεί προς τη Σεβαστούπολη για επισκευές» δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος.

Αργά χθες Πέμπτη το βράδυ, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι το Moskva βυθίστηκε ενώ έπλεε, σε αντίξοες καιρικές συνθήκες καθώς είχε ξεσπάσει καταιγίδα, προς το λιμάνι της Σεβαστούπολης.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024