Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Η διεύρυνση του ΝΑΤΟ θα ενίσχυε την ασφάλεια στην Ευρώπη»

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Η διεύρυνση του ΝΑΤΟ θα ενίσχυε την ασφάλεια στην Ευρώπη»

«Δεν ανησυχούν» στην αμερικανική κυβέρνηση για το ενδεχόμενο μιας ρωσικής κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης για την Ουκρανία, στην περίπτωση που η Σουηδία και η Φινλανδία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν λόγο να ανησυχούν ότι η διεύρυνση μιας αμυντικής συμμαχίας θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα οτιδήποτε άλλο πέραν της ενίσχυσης της ασφάλειας στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις.

Χωρίς να αναφερθεί σε κάποια χώρα συγκεκριμένα, ο Πράις είπε: «Δεν θα ανησυχούσαμε ότι η διεύρυνση μιας αμυντικής συμμαχίας θα προκαλούσε οτιδήποτε άλλο πέραν της ενίσχυσης της ασφάλειας στην ευρωπαϊκή ήπειρο».

Αυτή ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το αν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανησυχούσαν πως η Ρωσία θα μπορούσε να κλιμακώσει την αντιπαράθεση για την Ουκρανία, στην περίπτωση που η Σουηδία και η Φινλανδία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Απειλεί με όλεθρο η Ρωσία αν ενταχθούν στο ΝΑΤΟ Σουηδία και Φινλανδία

Η απάντηση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έρχεται λίγες ώρες μετά τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεξάντρ Γκρουτσκό, ο οποίος προειδοποίησε πως η Ρωσία θα αναγκασθεί να λάβει  μέτρα ασφαλείας, αν η Σουηδία και η Φιλανδία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Η συμμετοχή στη στρατιωτική συμμαχία θα οδηγήσει «στις πιο ανεπιθύμητες συνέπειες» δήλωσε ο Γκρουτσκό, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Νωρίτερα την Πέμπτη, το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει ότι ο πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, θα εξετάσει ένα φάσμα μέτρων για την ενίσχυση της ασφάλειας της Ρωσίας, αν ενταχθεί στο ΝΑΤΟ η Φινλανδία ή η Σουηδία, αφού το υπουργείο Άμυνας του παρουσιάσει τις προτάσεις του για το θέμα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μέσω τηλεδιάσκεψης, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε πως το υπουργείο εξακολουθεί να χρειάζεται χρόνο για να προχωρήσει στις προτάσεις.

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024