Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δυτική Οχθη: Νεκροί 2 Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά - Ο ένας ήταν 14 ετών

Δυτική Οχθη: Νεκροί 2 Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά – Ο ένας ήταν 14 ετών

Ισραηλινοί πυροβόλησαν και σκότωσαν 34χρονο παλαιστίνιο δικηγόρο στην πόλη Ναμπλούς και 14χρονο Παλαιστίνιο κοντά στη Βηθλεέμ που είχε πετάξει βόμβα μολότοφ, σύμφωνα με τον ισραλινό στρατό, στρατιώτες του οποίου τον πυροβόλησαν «για να σταματήσουν την άμεση απειλή».

Παλαιστίνιος δικηγόρος σκοτώθηκε χθες Τετάρτη στη Ναμπλούς στο περιθώριο των επιχειρήσεων των ισραηλινών δυνάμεων που δηλώνουν ότι καταδιώκουν στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη υπόπτους οι οποίοι συνδέονται με πρόσφατες επιθέσεις στο Τελ Αβίβ.

«Μια σφαίρα στο στήθος»

«Ο Μοχάμαντ Χασάν Μοχάμαντ Ασάφ, 34 ετών, έχασε τη ζωή του όταν δέχθηκε μια σφαίρα στο στήθος από τον ισραηλινό στρατό κατοχής κατά τη διάρκεια επίθεσης στην πόλη Ναμπλούς», δήλωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας (φωτογραφία του Reuters/Mohamad Torokman, επάνω, από την κηδεία του Ασάφ.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο Ασάφ στεκόταν στην άκρη του δρόμου, όταν χτυπήθηκε από τη σφαίρα ισραηλινού στρατιώτη. Μόλις είχε πάει τα ανίψια του στο σχολείο εκεί κοντά, και είχε σταματήσει στην άκρη του κεντρικού δρόμου κοντά στον Τάφο του Ιωσήφ, εβραϊκό ιερό όπου το Ισραήλ πραγματοποίησε εργασίες επισκευής χθες, μετά τον βανδαλισμό του από Παλαιστίνιους.

Ο Μοχάμαντ Ασάφ «ήταν ένας θερμός υποστηρικτής του λαού του», δήλωσε η Επιτροπή αντίστασης στον εποικισμό και το τείχος, μια οντότητα της Παλαιστινιακής Αρχής για την οποία εργαζόταν.

Αξιωματούχος της μονάδας της PLO κατά της εποικιστικής δραστηριότητας είπε ότι ο Ασάφ είχε σταματήσει στην άκρη του δρόμου για να δει τα γεγονότα που εξελίσσονταν όταν ξέσπασαν ταραχές στην περιοχή.

Ανακοίνωση του στρατού σε σχέση με τις επιχειρήσεις στη Δυτική Οχθη ανέφερε χθες ότι ένας «ένοπλος ύποπτος» πυροβολήθηκε κοντά στη Ναμπλούς. Δεν ήταν σαφές εάν αναφερόταν στον Ασάφ.

Είχε πετάξει μολότοφ

Αργότερα, σε ξεχωριστό περιστατικό, ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν 14χρονο Παλαιστίνιο κοντά στη Βηθλεέμ. Ο στρατός ανακοίνωσε ότι ο έφηβος είχε πετάξει βόμβα μολότοφ στους στρατιώτες, που «έκαναν χρήση πυρών για να σταματήσουν την άμεση απειλή».

Ο ισραηλινός στρατός έχει αποκλείσει την περιοχή γύρω από τον τάφο, ενώ οι εργασίες επισκευής βρίσκονται σε εξέλιξη.
Ο στρατός ανέφερε ότι εκατοντάδες Παλαιστίνιοι πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ στους στρατιώτες, οι οποίοι απάντησαν με πραγματικά πυρά και επέβαλαν μέτρα καταστολής των ταραχών.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024