Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημήτρης Μάντζος: Χαιρετισμός με αιχμές για εμβολιασμό και Ουκρανία από τον εκρόσωπο του ΚΙΝΑΛ στο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Μάντζος: Χαιρετισμός με αιχμές για εμβολιασμό και Ουκρανία από τον εκρόσωπο του ΚΙΝΑΛ στο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ

«Χάρηκα πραγματικά όταν παρατήρησα το μήνυμα 'Αλλαγή' στα συνθήματα του Συνεδρίου, που για την δική μας παράταξη δεν είναι μια απλή λέξη, αλλά γενετικό στοιχείο της πολιτικής μας ταυτότητας» τόνισε, σε μία σαφή αναφορά στον... «δανεισμό» συνθημάτων του ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Χαιρετισμό με… μπόλικες αιχμές απηύθυνε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, που παρευρέθηκε εκ μέρους του κόμματός του στο 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Με «μπηχτές» για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε μια σειρά ζητημάτων, όπως ο εμβολιασμός και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Δημήτρης Μάντζος έκανε λόγο για εμφανείς ιδεολογικές και προγραμματικές διαφορές των δύο κομμάτων.

Ο κ. Μάντζος, απευθύνοντας χαιρετισμό μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έκανε άνοιγμα για προοδευτική διακυβέρνηση, τόνισε πως «τα κόμματα οφείλουν να απαντούν με γενναιότητα και καθαρότητα στα διλήμματα, που δοκιμάζουν θεμελιώδεις αρχές και αξίες της πολιτικής και κοινωνικής τους υπόστασης».

«Ξεκάθαρες απαντήσεις σε εμβολιασμό και ρωσική εισβολή»

«Σε ζητήματα όπως ο εμβολιασμός, ως το κύριο αξιόπιστο εργαλείο της επιστήμης για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, οφείλει κάθε πολιτική δύναμη του δημοκρατικού τόξου να είναι απόλυτη και ξεκάθαρη», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ.

Όπως επίσης, προσέθεσε, «και στην απερίφραστη καταδίκη μιας απάνθρωπης και φονικής εισβολής μιας χώρας σε άλλη κυρίαρχη και ελεύθερη χώρα. Επιλογή, που θα έπρεπε να είναι μονόδρομος για κάθε πολιτική δύναμη, που εκφράζει έναν λαό με νωπά ακόμη τα βιώματα από την τραγωδία της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο και από την ανοχή που έδειξαν τότε οι ισχυροί της γης. Όταν, λοιπόν, ζητάς αλληλεγγύη, οφείλεις να είσαι πρόθυμος και να την προσφέρεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Τέλος τα αρχηγικά κόμματα και οι κλειστοί πυρήνες γύρω από τον πρωθυπουργό»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ ανέφερε με νόημα ότι η αντιπαράθεση πάνω σε θέσεις και επιχειρήματα είναι πάντα γόνιμη, «χωρίς μανιχαϊσμό. χωρίς τεχνητούς διχασμούς, ώστε να γίνει ξανά η πολιτική εργαλείο για να ενισχυθεί η χώρα και ο λαός μας».

Και τόνισε πως «τα αρχηγικά κόμματα και οι κλειστοί πυρήνες στελεχών γύρω από τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς ανήκουν στο παρελθόν. Ήρθε η ώρα της συμμετοχής».

Αφού άσκησε κριτική στα «αποτελέσματα της νέο-συντηρητικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ», που «γίνονται κάθε μέρα όλο και πιο αισθητά στους Έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα», ο κ. Μάντζος σημείωσε ότι αντίθετα, «η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία παρέχει τις ιδέες και τις προτάσεις για ένα σχέδιο κοινωνικής ευημερίας και ανθεκτικότητας, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες κάθε μελλοντικής κρίσης».

Επικαλούμενος την αναφορά Τσίπρα για την Πορτογαλία, θύμισε πως πρόσφατα ο Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφθηκε τη χώρα και τον Αντόνιο Κόστα, κάνοντας λόγο για «ένα πετυχημένο μοντέλο σοσιαλδημοκρατικής διακυβέρνησης».

Όπως σημείωσε, «οι Πορτογάλοι μπήκαν αργότερα από εμάς στο μνημόνιο και φτωχότεροι, βγήκαν όμως νωρίτερα και πιο πλούσιοι. Για ποιον λόγο; Γιατί εκεί υπήρχε κουλτούρα διαλόγου των πολιτικών κομμάτων γύρω από ένα συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο. Αντίθετα, στην Ελλάδα», ανέφερε με νόημα, «το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε ολομόναχο να αντιμετωπίσει τον πρωτοφανή δημοσιονομικό εκτροχιασμό, που κληρονομήσαμε από την κυβέρνηση Καραμανλή και ΝΔ».

«Είναι εμφανείς οι διαφοροποιήσεις μας»

Ο Δημήτρης Μάντζος, απευθυνόμενος στους συνέδρους του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε πως «είναι εμφανείς οι διαφοροποιήσεις μας, τόσο σε ιδεολογικό όσο και σε προγραμματικό επίπεδο».

Και προσέθεσε ότι «χάρηκε πραγματικά όταν παρατήρησε το μήνυμα ‘Αλλαγή’ στα συνθήματα του Συνεδρίου, που για την δική μας παράταξη», όπως τόνισε, «δεν είναι μια απλή λέξη, αλλά γενετικό στοιχείο της πολιτικής μας ταυτότητας» – σε μία σαφή αναφορά στον… «δανεισμό» συνθημάτων του ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, υπογράμμισε πως ως «παιδί της Αλλαγής», πρέπει να διαχωρίσει την αλλαγή από την παγίδα της «εναλλαγής».

«Της απλής εναλλαγής», εξήγησε, «στους ρόλους της εξουσίας, της τακτικής τού άσπρου-μαύρου και του ώριμου φρούτου».

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση:

«Όποιος επενδύει στην πόλωση και το διχασμό, δυναμιτίζει την προοπτική της χώρας. Προοδευτική, λοιπόν, πολιτική, σε δύσκολους καιρούς, σημαίνει όχι λόγια, αλλά πράξεις. Σημαίνει σύγκρουση με συμφέροντα και πρακτικές, που μας κρατούν καθηλωμένους στο χθες. Σημαίνει αντιπολίτευση με προγραμματικό λόγο και αξιοπιστία, δίχως λαϊκισμό και τεχνητές εντάσεις. Με μια ισχυρή σοσιαλδημοκρατική πρόταση».

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024