Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Σε 25ετή κάθειρξη καταδικάστηκε 48χρονος που κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες φίλες των παιδιών του

Θεσσαλονίκη: Σε 25ετή κάθειρξη καταδικάστηκε 48χρονος που κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες φίλες των παιδιών του

Tο Δικαστήριο ομόφωνα τον έκρινε ένοχο - χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού

Σε συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών (με εκτιτέα τα 20) καταδικάστηκε 48χρονος που κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος ότι κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες φίλες των παιδιών του, όταν εκείνες πήγαιναν να παίξουν στο σπίτι του.

Κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρόταση, το Δικαστήριο ομόφωνα τον έκρινε ένοχο – χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού – για βιασμό, κατάχρηση ανηλίκων, όπως επίσης για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη. «Τα παιδιά έκαναν την ίδια περιγραφή χρησιμοποιώντας την ίδια φρασεολογία. Γιατί να έλεγαν ψέματα;» είπε ο πρόεδρος του Δικαστηρίου σχολιάζοντας τις καταθέσεις των συνολικά τεσσάρων ανήλικων θυμάτων κατά την εξέτασή τους από ειδικούς παιδοψυχολόγους. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι πράξεις τελέστηκαν», ανέφερε ο ίδιος, γνωστοποιώντας την ετυμηγορία του Δικαστηρίου.

Προηγουμένως στην απολογία του, ο κατηγορούμενος – πατέρας τεσσάρων παιδιών – αρνήθηκε το σύνολο των πράξεων που του αποδίδει το κατηγορητήριο. «Στέκομαι απέναντί σας στην πιο κρίσιμη στιγμή της ζωής μου, υπερασπιζόμενος την αθωότητά μου και το μέλλον της οικογένειάς μου» είπε, προσθέτοντας ότι ουδέποτε προσέγγισε με οποιοδήποτε τρόπο τα ανήλικα κορίτσια. «Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος» απολογήθηκε, έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι παραπάνω πράξεις τελέστηκαν το διάστημα από το 2015 έως το 2019, σε πρόαστιο της Θεσσαλονίκης, ενώ τα θύματα, κατά περίπτωση ήταν 6 έως 12 ετών. Η ποινική έρευνα της υπόθεσης ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2020, μετά από μήνυση που έκανε η μητέρα μίας ανήλικης. Ένα χρόνο αργότερα ο 48χρονος απολογήθηκε σε ανακριτή και προφυλακίστηκε στις φυλακές Γρεβενών, όπου θα επιστρέψει για την έκτιση της ποινής.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024