Σε συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών (με εκτιτέα τα 20) καταδικάστηκε 48χρονος που κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος ότι κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες φίλες των παιδιών του, όταν εκείνες πήγαιναν να παίξουν στο σπίτι του.
Κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρόταση, το Δικαστήριο ομόφωνα τον έκρινε ένοχο – χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού – για βιασμό, κατάχρηση ανηλίκων, όπως επίσης για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη. «Τα παιδιά έκαναν την ίδια περιγραφή χρησιμοποιώντας την ίδια φρασεολογία. Γιατί να έλεγαν ψέματα;» είπε ο πρόεδρος του Δικαστηρίου σχολιάζοντας τις καταθέσεις των συνολικά τεσσάρων ανήλικων θυμάτων κατά την εξέτασή τους από ειδικούς παιδοψυχολόγους. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι πράξεις τελέστηκαν», ανέφερε ο ίδιος, γνωστοποιώντας την ετυμηγορία του Δικαστηρίου.
Προηγουμένως στην απολογία του, ο κατηγορούμενος – πατέρας τεσσάρων παιδιών – αρνήθηκε το σύνολο των πράξεων που του αποδίδει το κατηγορητήριο. «Στέκομαι απέναντί σας στην πιο κρίσιμη στιγμή της ζωής μου, υπερασπιζόμενος την αθωότητά μου και το μέλλον της οικογένειάς μου» είπε, προσθέτοντας ότι ουδέποτε προσέγγισε με οποιοδήποτε τρόπο τα ανήλικα κορίτσια. «Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος» απολογήθηκε, έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι παραπάνω πράξεις τελέστηκαν το διάστημα από το 2015 έως το 2019, σε πρόαστιο της Θεσσαλονίκης, ενώ τα θύματα, κατά περίπτωση ήταν 6 έως 12 ετών. Η ποινική έρευνα της υπόθεσης ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2020, μετά από μήνυση που έκανε η μητέρα μίας ανήλικης. Ένα χρόνο αργότερα ο 48χρονος απολογήθηκε σε ανακριτή και προφυλακίστηκε στις φυλακές Γρεβενών, όπου θα επιστρέψει για την έκτιση της ποινής.
Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι πολεμικές τέχνες δεν αποτελούν απλά μια μορφή φυσικής δραστηριότητας, αλλά μια σύνθετη πρακτική που συνδυάζει κίνηση, συγκέντρωση, αναπνοή και κοινωνική αλληλεπίδραση
Οι Πανελλαδικές συνεχίστηκαν σήμερα για τους υποψήφιους των ΓΕΛ με την εξέταση σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία - Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τις απαντήσεις
Οι Πανελλαδικές συνεχίζονται με τους υποψήφιους των ΓΕΛ να εξετάζονται σε μαθήματα προσανατολισμού - Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τις πρώτες εκτιμήσεις για τα θέματα