Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: Το δικαστήριο θα κρίνει αποδείξεις και όχι ενδείξεις - Τι λέει ο Λύτρας για τις ιατροδικαστικές εκθέσεις

Πάτρα: Το δικαστήριο θα κρίνει αποδείξεις και όχι ενδείξεις – Τι λέει ο Λύτρας για τις ιατροδικαστικές εκθέσεις

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θρίλερ των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα, με την υπόθεση να μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA για την υπόθεση της Πάτρας, ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος που είχε αναλάβει αρχικά την εκπροσώπηση της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, αναφέρθηκε στη διαδικασία που θα ακολουθήσει η ανάκριση εάν οι δύο νέες ιατροδικαστικές εκθέσεις για τη Μαλένα και την Ίριδα εξάγουν διαφορετικά συμπεράσματα αναφορικά με την αιτία θανάτου από αυτές που έχουν ήδη γίνει.

Σε αυτήν την περίπτωση είπε ο κ. Λύτρας πως θα υπάρξει πρόβλημα για το ποια θα λάβει υπόψιν του το δικαστήριο και η ανάκριση εκτός εάν οι πρώτες ιατροδικαστικές εκθέσεις αποδειχθούν λανθασμένες.

«Θα έχει στα χέρια του το δικαστήριο δύο διαφορετικά πορίσματα. Γιατί να έχει κάνει λάθος η κ. Τσιόλα και όχι ο κ. Καλόγριας; Δεν είναι απλό το θέμα. Οι ιατροδικαστικές είναι δημόσια έγγραφα, θα πρέπει με κάποιον τρόπο να ακυρωθούν οι πρώτες. Όσο υπάρχουν, στο συγκεκριμένο θέμα μόνο πρόβλημα θα δημιουργήσουν».

Ο Μάνος Δασκαλάκης και το συγγενικό του περιβάλλον διαβεβαίωναν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έχει κάνει το παραμικρό στα παιδιά της

Ο γνωστός δικηγόρος αναφέρθηκε στις αρχικές επαφές που είχε τόσο με το ζεύγος Δασκαλάκη, όσο και με πρόσωπα του οικείου περιβάλλοντός τους.

«Απέκλειαν οποιοδήποτε ενδεχόμενο να έχει πράξει (σ.σ. η Πισπιρίγκου) το παραμικρό στα παιδιά της. Το έλεγαν και οι γονείς του συζύγου και όλοι οι συγγενείς τους».

Ο γνωστός δικηγόρος αναφέρθηκε ακόμα στον Μάνο Δασκαλάκη σημειώνοντας πως οι δηλώσεις του σε ΜΜΕ είναι διαφορετικές από την επίσημη κατάθεση που έχει δώσει στις Αρχές

«Στην κατάθεσή του φαίνεται να υποστηρίζει τη Ρούλα Πισπιρίγκου», ανέφερε και υπογράμμισε ότι η δικαιοσύνη λαμβάνει υπόψιν της τις μαρτυρίες και τις καταθέσεις που υπάρχουν στη δικογραφία και όχι όσα δηλώνει κάποιος στα ΜΜΕ.

Δεν πατάει γερά η υπόθεση όπως είναι τώρα

Ο ίδιος, εκτιμά ότι ενδέχεται το επόμενο διάστημα να υπάρξουν κι άλλες συλλήψεις, συγγενικών προσώπων της Πισπιρίγκου, για τον θάνατο της Ίριδας. Ωστόσο επεσήμανε ότι για να φτάσουμε σε συλλήψεις θα πρέπει να υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να ασκηθούν διώξει.

«Για να φτάσουμε σε συλλήψεις θα πρέπει πρώτα να ασκηθούν διώξεις. Ενδεχομένως στη μία περίπτωση να έχουμε και άλλες συλλήψεις. Ήταν δύο άτομα που βρίσκονταν με το παιδί», τόνισε ο κ. Λύτρας εκτιμώντας ότι η τωρινή μορφή της υπόθεσης «όπως είναι τώρα, δεν πατάει γερά».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024