Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: Η περίπτωση της Ίριδας είναι η πιο δύσκολη - Τι λέει ο ιατροδικαστής Σ. Τσαντιρης

Πάτρα: Η περίπτωση της Ίριδας είναι η πιο δύσκολη – Τι λέει ο ιατροδικαστής Σ. Τσαντιρης

Ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης μίλησε στην εκπομπή «Live News» για τις νέες έρευνες αναφορικά με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Για τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα μίλησε ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης στο MEGA. Ερωτηθείς για τον θάνατο της Ίριδας και ποια είναι η δική του εκτίμηση για το αίτιο, ο ιατροδικαστής ανέφερε πως έχοντας πλέον ένα θετικό εργαστηριακό εύρημα (κεταμίνη) αναφορικά με τη Τζωρτζίνα, το οποίο οδηγεί στο συμπέρασμα της εγκληματικής ενέργειας μπορούμε συνδυάζοντας τα γεγονότα να μιλήσουμε και για άλλες εγκληματικές ενέργειες που προφανώς θα ερευνηθούν από τους αρμόδιους.

Ο κ. Τσαντίρης έκανε ειδική μνεία στους συναδέρφους του, τον κ. Καρακούκη και τον κ. Καλογρηά αλλά και στο έργο τους και επισήμανε πως η άποψή του εξ’ αρχής ήταν πως μιλάμε για δύο βίαιους θανάτους.

Τόνισε πως καμία από τις προηγηθείσες ιατροδικαστικές πράξεις δεν έχουμε ένα εύρημα παθογνωμονικό ιδίως στην περίπτωση της Μαλένας που να οδηγεί με ασφάλεια στην υπόθεση πως μία μάνα έκανε υπέρβαση του μητρικού ενστίκτου και προκάλεσε δολοφονική ενέργεια. Οι αρμόδιοι ιατροδικαστές θα διερευνήσουν εκ νέου το υλικό και θα φέρουν αποδείξεις για το τι τελικά ισχύει.

Η δύσκολη περίπτωση της Ίριδας

Για την περίπτωση της Ίριδας, ανέφερε ότι είναι η πιο δύσκολη περίπτωση, καθώς όπως είπε υπάρχει διάγνωση από παθαλογοανατόμο ενός εξαιρετικά σπάνιου νοσήματος, του φλεβόκομβου. «Ο ιατροδικαστής συνθέτει την έκθεση και θέτει διπλή αιτία θανάτου.  Τη δεδομένη στιγμή, τον Μάρτιο του 2021 χωρίς να υπάρχει ανακοπή στο τρίτο παιδί δεν υπήρχε μια παθογνωμική εικόνα για την Ίριδα και θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο κάποιος να πει ότι πρόκειται για έγκλημα ή για ασφυξία. Από τον ιατροδικαστή δεν περιμένουμε εκτίμηση αλλά απόδειξη, μία γνωμάτευση για να κρίνουν οι Αρχές. Τώρα οι ιατροδικαστές υπό το πρίσμα μόνο των νέων γεγονότων μπορούν να εκτιμήσουν ξανά τα ευρήματά τους», αναφέρει ο κ. Τσαντίρης.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024