
Ρωσία: «Οι Ουκρανοί στήνουν προβοκάτσια αλά Μπούκα στο Σούμι υπό τις οδηγίες των βρετανικών μυστικών υπηρεσίων»
Τι αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σε ανακοίνωσή του.
Για στήσιμο προβοκάτσιας κατηγορεί η Ρωσία την Ουκρανία με τη βοήθεια των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών. Σύμφωνα με μακροσκελή ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στο Telegram, η κυβέρνηση της Ουκρανίας επιδιώκει να στήσει σκηνικό αλά Μπούκα στην περιοχή του Σούμι έτσι ώστε να κατηγορήσει τα ρωσικά στρατεύματα ότι διέπραξαν θηριωδίες.
Εκπρόσωποι των ουκρανικών και δυτικών ΜΜΕ έχουν προσκληθεί στην πόλη Σερεντίνα Μπούντα στην περιοχή του Σούμι, η οποία βρισκόταν μέχρι πριν από λίγο καιρό υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων, για να βιντεοσκοπήσουν την προβοκάτσια, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο.
Επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη
Προκειμένου να συγκαλυφθεί η προβοκάτσια και να μην αποκαλυφθεί από πραγματικούς μάρτυρες, επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη και ο τοπικός πληθυσμός εκδιώχθηκε βίαια από τα σημεία όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.
Στη Νιζνιάγια Σιροβάτκα κοντά στο Σούμι, πτώματα σύρονται σε ένα από τα υπόγεια κατοικιών για να παρουσιαστούν ως δήθεν άλλο ένα έγκλημα του ρωσικού στρατού, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Οι «Βρετανοί κινηματογραφιστές» θέλουν να δείξουν ότι μονάδες ρωσικών στρατευμάτων σφαγίασαν και εξευτέλισαν πολίτες καθώς αποσύρονταν.
Άλλη μια ψεύτικη ταινία θα προωθηθεί από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης στο πολύ κοντινό μέλλον, σημειώνουν οι Ρώσοι. Στόχος του είναι να αυξήσει περαιτέρω τη ρωσοφοβία με φόντο την ταχέως εξελισσόμενη οικονομική κρίση της Ευρώπης, τονίζει το ρωσικό υπουργείο.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αναφέρει ότι τα στρατεύματα της χώρας αποχώρησαν από τη συγκεκριμένη περιοχή στις 20 Μαρτίου. Μάλιστα, στη συνέχεια επιτίθεται και κατά της Γαλλίας λόγω της παρουσίας γαλλικής χωροφυλακής στην Ουκρανία.
- ΒΗΜΑ: Έρχεται την Κυριακή με συναρπαστικές προσφορές
- Γεωργιάδης: Επιχειρεί να θολώσει τα νερά για τις διώξεις των 4 γαλάζιων βουλευτών – Στοχοποιεί εκ νέου την Κοβέσι
- ΖΟRΜΠΑΣ: Λόγια και Εικόνες – Στο μυαλό του Νίκου Καζαντζάκη μέσα από τα μάτια του Soloύp
- ΕΛΑΣ για σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Πρώτη φορά βλέπουμε οι ληστές να απαιτούν συγγνώμη από τα θύματά τους
- Συλλυπητήριο μήνυμα του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για την απώλεια του Επίτιμου Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη – Σπυρίδωνα Τέντε
- ΟΠΕΚΕΠΕ: «Συγγνώμη» απαιτεί ο Μητσοτάκης και βλέπει «αθλιότητες» πίσω από το «γαλάζιο» σκάνδαλο





