Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αγγελική Νικολούλη: «Ονειρεύτηκα τον δολοφόνο σου», «Αρχαίοι Ελληνες Φιλόσοφοι», Harper’s Bazaar & ΒΗΜΑgazino την Κυριακή με «Το Βήμα»

Αγγελική Νικολούλη: «Ονειρεύτηκα τον δολοφόνο σου», «Αρχαίοι Ελληνες Φιλόσοφοι», Harper’s Bazaar & ΒΗΜΑgazino την Κυριακή με «Το Βήμα»

Μεγάλες προσφορές με το «Βήμα της Κυριακής»

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ παρουσιάζει

Αγγελική Νικολούλη
Ονειρεύτηκα τον δολοφόνο σου.

Μια νεαρή κοπέλα εξαφανίζεται μες στη νύχτα.
Μια απίστευτη ιστορία με γρίφους και αινίγματα.
Ιντριγκες, έρωτες και πάθη, σε έντονους κινηματογραφικούς ρυθμούς και αμείωτη αγωνία.
Eνα συναρπαστικό βιβλίο, βασισμένο σε αληθινή ιστορία.
Ενα σενάριο από εκείνα που μόνο η ζωή ξέρει να γράφει.

Μια νεαρή και όμορφη κοπέλα εξαφανίζεται μες στη νύχτα. Στη μικρή επαρχιακή πόλη, αστυνομία και ντόπιοι λένε ότι χάθηκε στο δρόμο του εύκολου χρήματος. Μια δημοσιογράφος- ερευνήτρια αναχωρεί αμέσως για το ταξίδι της αναζήτησης. Με οδηγό τη διαίσθηση, ξεκινά από ένα παράξενο όνειρο για να φτάσει αργότερα σε μιαν απίστευτη αποκάλυψη. Μπαίνει σ’ ένα παρασκήνιο με υπόπτους, όπου ο ένας οδηγεί στον άλλο και όλοι μαζί συμμετέχουν σε μια τρελή ιστορία με γρίφους και αινίγματα. Αναζητά τον ένοχο απ’ τα σημάδια του. Παίζει μαζί του «τη γάτα με το ποντίκι». Μια αλλόκοτη σχέση την δένει με το δράστη. Η παράσταση δείχνει να μην έχει τέλος.
Μια πόλη-μυστήριο με ανθρώπους που λένε λίγα αλλά ξέρουν πολλά. Ενα κρυμμένο ημερολόγιο, με αμαρτίες από το παρελθόν και προφητείες για το μέλλον. Ιντριγκες, έρωτες και πάθη, σε έντονους, κινηματογραφικούς ρυθμούς, με την αγωνία να μην εγκαταλείπει ποτέ τον αναγνώστη. Μια συναρπαστική περιπέτεια, ένα σενάριο από εκείνα που μόνο η ζωή ξέρει να γράφει.

Μαζί
Xρηστική βιβλιοθήκη για τη γλώσσα

Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών – Ιδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη και την υπογραφή κορυφαίων ελλήνων φιλολόγων.

Ενας μοναδικός θησαυρός γνώσης.
Απολαυστικά βιβλία γνώσης για τη γραμματική, τη λογοτεχνία και τη σκέψη του αρχαιοελληνικού κόσμου.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ν. ΜΑΡΩΝΙΤΗΣ

Αυτή την εβδομάδα

Αρχαίoι έλληνες φιλόσοφοι του Βασίλη Κάλφα και του Γιώργου Ζωγραφίδη

Η συναρπαστική εξέλιξη της ελληνικής φιλοσοφίας, από τη γέννησή της έως το τέλος του αρχαίου κόσμου, στη διάρκεια δώδεκα αιώνων, σε όλη την οικουμένη της εποχής.

• Ειναι ο Θαλής ο Μιλήσιος ο πρώτος φιλόσοφος;
• Ο Αναξίμανδρος και η γέννηση της φιλοσοφίας
• Η πυθαγόρεια σχολή
• Τα πάντα ρει;
• Οι Προσωκρατικοί
• Η φιλοσοφία μετακομίζει στην πόλη: σοφιστές και Σωκράτης
• Πώς ο Πλάτων έφτασε στις ιδέες
• Ο Αριστοτέλης και η εγκυκλοπαίδεια της γνώσης
• Καλά Σωκράτη, εσύ σκοτώθηκες νωρίς…
• Και τι χρειάζονται οι φιλόσοφοι σ’ έναν μικρόψυχο καιρό;
• Γιατί επικράτησε ο Πλατωνισμός στους Αυτοκρατορικούς χρόνους
• Η περιπέτεια της φιλοσοφίας στο τέλος του αρχαίου κόσμου

Σε πολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις.

Με ένα μεγάλο εκδοτικό έργο και μια πλούσια ερευνητική δραστηριότητα το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών (Ιδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη) είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους ερευνητικούς φορείς στον τομέα των ανθρωπιστικών σπουδών. Οι εκδόσεις του καλύπτουν πολλά πεδία, όπως την Ιστορία της ελληνικής γλώσσας, λεξικογραφία, αρχαία ελληνική γραμματεία, νεοελληνική λογοτεχνία.

Ενας από τους στρατηγικούς στόχους του Ινστιτούτου είναι η κατάρριψη των μύθων που κυκλοφορούν για την Ιστορία της ελληνικής γλώσσας τοποθετώντας την μέσα στην Ιστορία.

Εμβληματικά βιβλία της σειράς «Αρχαιογνωσία και Αρχαιογλωσσία», η επιμέλεια της οποίας φέρει την υπογραφή του Δ. Ν. Μαρωνίτη, και το βιβλίο του Μανώλη Τριανταφυλλίδη «Τα οικογενειακά μας ονόματα» προσφέρει στους αναγνώστες του «Το Βήμα».

Αυτή την εβδομάδα η «Αρχαία ελληνική γραμματολογία» oι «Αρχαίοι Ελληνες φιλόσοφοι» των Βασίλη Κάλφα και Γιώργου Ζωγραφίδη καλύπτουν έξι συν έξι αιώνες, με σημείο τομής την εμφάνιση του χριστιανισμού. Το γεωγραφικό του φάσμα εκτείνεται στην οικουμένη της εποχής. Φιλοσοφικός στοχασμός και φιλοσοφικός βίος αποτελούν τους δύο άξονες περιστροφής του εγχειριδίου. «Πότε η αρχαία ελληνική φιλοσοφία σταματά να είναι ελληνική; Πότε να είναι αρχαία; Πότε να είναι φιλοσοφία;», Τα «προκλητικά» αυτά ερωτήματα σφραγίζουν το εγχειρίδιο.

Τέλος, «Τα οικογενειακά ονόματα» του Μανόλη Τριανταφυλλίδη θα μπορούσε να θεωρηθεί ο τελευταίος (9ος) τόμος των Aπάντων του, γιατί δημοσιοποιεί το κείμενο και το (σχετικό) αρχειακό υλικό που βρέθηκε στα κατάλοιπά του. Η μελέτη ασχολείται συστηματικά με την προέλευση και τη σημασία των νεοελληνικών οικογενειακών ονομάτων. Eξετάζει τόσο τους μηχανισμούς που οδήγησαν στη δημιουργία της τεράστιας ποικιλίας των επωνύμων όσο και ένα πλήθος ονόματα που προέρχονται είτε από το βαφτιστικό κάποιου προγόνου είτε από τον τόπο καταγωγής του, από το επάγγελμά του ή από κάποιο παρατσούκλι του.

Ακόμη
Harper’s Bazaar

Το μεγαλύτερο περιοδικό μόδας στον κόσμο

  • Βίκι Ράντερ: Η Ουκρανή ινφλουένσερ μιλάει για τον πόλεμο στη χώρα της και τη φιλανθρωπική της δράση.
  • Η κομψότητα χορεύει στους ρυθμούς των ’60s.
  • Πολύτιμα κοσμήματα χαρίζουν την ακαταμάχητη λάμψη τους.
  • Η Άιρις Άπφελ έγινε 100 ετών και παραδίδει μαθήματα μοναδικού στυλ.

Και
ΒHMAgazino

O Θανασάκης του Αρκά σε νέες περιπέτειες!
Και στην απλή έκδοση των €2.

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €4,25 (Συμπεριλαμβάνεται τιμή βιβλίου: «Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι»: €1,30 & «Ονειρεύτηκα το δολοφ​όνο σου»: €0,95)

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024