Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
Λιγνάδης: Συνεχίζεται η δίκη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου
Σημειώνεται πως την περασμένη Παρασκευή συνεχίστηκε η δίκη με την εξέταση του δεύτερου μάρτυρα κατηγορίας από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης. Ο κατηγορούμενος ήταν παρών στο εδώλιο, όπως σε κάθε συνεδρίαση του δικαστηρίου
Συνεχίζεται σήμερα, Δευτέρα, η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, με τον κατηγορούμενο να φτάνει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας λίγο πριν τις 8:30 το πρωί.
Η πολύκροτη δίκη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου που κατηγορείται για «βιασμό κατά συρροή» ανηλίκων και νεαρών ανδρών συνεχίζεται με καταθέσεις θυμάτων.
Δείτε βίντεο από τη μεταγωγή του
Ενταση στο δικαστήριο
Σημειώνεται πως την περασμένη Παρασκευή συνεχίστηκε η δίκη με την εξέταση του δεύτερου μάρτυρα κατηγορίας από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης. Ο κατηγορούμενος ήταν παρών στο εδώλιο, όπως σε κάθε συνεδρίαση του δικαστηρίου.
Ο 25χρονος σήμερα μάρτυρας καταγγέλλει ότι σε ηλικία 17 ετών υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον κατηγορούμενο σε ξενοδοχείο στην Επίδαυρο, όπου είχαν πάει για να παρακολουθήσουν θεατρική παράσταση.
Κατά την εξέτασή του από τους δικηγόρους πολιτικής αγωγής ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην απόφασή του να προχωρήσει στην καταγγελία και ξέσπασε σε κλάματα:
«Με ένοιαζε ότι είχε συμβεί ο βιασμός. Με ένοιαζε ότι δεν έπρεπε να μου συμβεί αυτό. Όλοι μου έλεγαν να μην πάω. Οι δικοί μου, οι φίλοι. Όλοι μου είπαν να μην πάω γιατί φοβόντουσαν τον κατηγορούμενο, όσα μπορούσαν να συμβούν στο δικαστήριο. Λες και ο βιασμός δεν είναι κάτι σοβαρό, λες και ο βιασμός δεν είναι κάτι…».
Περιέγραψε ως «πολύ βίαιο» το αδίκημα που καταγγέλλει ότι έγινε στο ξενοδοχείο και στην ερώτηση γιατί δεν αμύνθηκε, εξήγησε: «Δεν μπορούσα. Είχα παγώσει. Ένιωθα τα χέρια μου δεμένα ενώ δεν ήταν. Αυτό το σοκ που δεν μπορείς να κουνηθείς, το έχετε νιώσει ποτέ;».
Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας, ζήτησε από τον μάρτυρα να αναπαραστήσει τη σκηνή του καταγγελλόμενου βιασμού πλησιάζοντάς τον. Τότε ο μάρτυρας έκανε μια κίνηση απώθησης προς τον συνήγορο υπεράσπισης και ζήτησε να μην τον πλησιάζει.
Μάρτυρας: Από απόσταση παρακαλώ, δεν με ενοχλεί…
Κοινό: Αυτό είναι απαράδεκτο, κακοποιητικό!
Ο κ. Κούγιας επέμεινε να δείξει ο μάρτυρας πώς έγινε η καταγγελλόμενη πράξη και όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία, η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε από τον δικηγόρο να επιστρέψει στη θέση του.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου