Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στρατηγική Συνεργασία της Αυτοδιαχείρισης (Autodia) με την Qualco

Στρατηγική Συνεργασία της Αυτοδιαχείρισης (Autodia) με την Qualco

Νέα εποχή για τα Μουσικά Πνευματικά Δικαιώματα

Νέα εποχή για τα μουσικά πνευματικά δικαιώματα στην Ελλάδα που εξασφαλίζει τη σταθερότητα εισροής σημαντικών εσόδων για τους Συνθέτες και τους Στιχουργούς, αλλά και την εν γένει θεμελίωση μακρόπνοων σχέσεων εμπιστοσύνης και σεβασμού μεταξύ Δημιουργών και Χρηστών, έρχεται με τη νέα σύμβαση που υπεγράφη τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022, μεταξύ του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης «Η Αυτοδιαχείριση » (Autodia) και της εταιρίας συστημάτων πληροφορικής Qualco.

Με τη σύμβαση αυτή, η οποία αφορά στην παροχή λύσεων για την παρακολούθηση και την διαχείριση των απαιτήσεων δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας από τη Δημόσια Εκτέλεση Μουσικής, ρυθμίζεται το πολύπαθο τοπίο των Πνευματικών Δικαιωμάτων στη χώρα.

Η σύγχρονη, φιλική και εξορθολογισμένη μέθοδος προσέγγισης και διαχείρισης των ελληνικών επιχειρήσεων που κάνουν χρήση μουσικής, σε συνδυασμό με τις σημαντικές τεχνικές υπoδομές πληροφορικής και την αξιοποίηση προηγμένων εργαλείων λογισμικού της Qualco, τοποθετούν την Αυτοδιαχείριση (Autodia) στο προσκήνιο των εξελίξεων μεταξύ όλων των Οργανισμών της κοινότητας της Συλλογικής Διαχείρισης. Υπολογίζεται δε ότι, μέσα από τη συνεργασία αυτή, η βάση που θα απευθύνεται ο Οργανισμός θα αυξηθεί σημαντικά μέσα στα επόμενα χρόνια, προσεγγίζοντας περισσότερες από 100.000 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα και αυξάνοντας τα έσοδα του Οργανισμού από όλες τις πηγές εσόδων της Δημόσιας Εκτέλεσης.

Ειδικότερα, η σύμβαση που έχει 8ετή διάρκεια, προβλέπει την ανάληψη από την Qualco της διαχείρισης απαιτήσεων πνευματικών δικαιωμάτων από τη Δημόσια Εκτέλεση, Τηλεοπτικούς και Ραδιοφωνικούς σταθμούς, Κινηματογράφους, Θέατρα, καθώς και στη συνεργασία στον τομέα του Digital/Online, τόσο σε εμπορικό, όσο και σε τεχνικό επίπεδο, μέσω σύγχρονων λογισμικών για τη διαχείριση και την τεκμηρίωση από μουσικές πλατφόρμες του διαδικτύου.

Η Αυτοδιαχείριση (Autodia) καλεί εκ νέου όλους τους Έλληνες δημιουργούς και δικαιούχους να ενωθούν κάτω από τη στέγη και την προστασία του Οργανισμού, προσβλέποντας από κοινού σε ένα πιο ελπιδοφόρο και προσοδοφόρο μέλλον. Η συνεχής πρόοδος και οικονομική ανάπτυξη, οι κορυφαίες εμπορικές συνεργασίες, η αποδεδειγμένη εμπιστοσύνη των επαγγελματιών που συνεργάζονται μαζί μας, καθώς και η διεθνής πιστοποίηση και αναγνώριση του Οργανισμού, αποτελούν εγγύηση για το πρόταγμα αυτής της μακρόπνοης και βιώσιμης λύσης για όλους.

Λίγα στοιχεία για Autodia και Qualco

Η Αυτοδιαχείριση (Autodia) είναι μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης μουσικών πνευματικών δικαιωμάτων που εκπροσωπεί χιλιάδες μέλη και διαχειρίζεται 26 εκατ. μουσικά έργα. Διαχειρίζεται και προστατεύει τα δικαιώματα Ελλήνων και ξένων συνθετών, στιχουργών και εκδοτών/υποεκδοτών και εκπροσωπεί 77 Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης από όλον τον κόσμο. Εισπράττει και διανέμει δικαιώματα από όλες τις πηγές εσόδων και αποτελεί το πιστοποιημένο μέλος στην Ελλάδα όλων των κορυφαίων παγκόσμιων και ευρωπαϊκών ενώσεων Οργανισμών των Δημιουργών (CISAC, GESAC, BIEM).

Με εμπειρία άνω των 20 ετών, η Qualco κατέχει ηγετική θέση στην παροχή ολοκληρωμένων και καινοτόμων λύσεων τεχνολογίας που αφορούν στη διαχείριση πιστώσεων, απαιτήσεων και μελλοντικών εσόδων, στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τα Analytics, καθώς και στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό. Με έδρα την Αθήνα και γραφεία σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Κύπρο και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η εταιρία εξυπηρετεί πάνω από 90 φορείς, σε περισσότερες από 35 χώρες παγκοσμίως.

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024