Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Θρύλος στέλνει παγκόσμιο μήνυμα ειρήνης τιμώντας τη σπουδαία Ιστορία του - Η πολιτική ηγεσία στην κερκίδα στον αγώνα με τη Σαχτάρ

Ο Θρύλος στέλνει παγκόσμιο μήνυμα ειρήνης τιμώντας τη σπουδαία Ιστορία του – Η πολιτική ηγεσία στην κερκίδα στον αγώνα με τη Σαχτάρ

«Μια σημαντική στιγμή στη σπουδαία Ιστορία του Ολυμπιακού» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Παγκόσμιο μήνυμα ειρήνης στέλνει απόψε ο Πειραιάς με τον ιστορικό φιλικό αγώνα του Ολυμπιακού απέναντι στη Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Ο Ολυμπιακός, όπως πάντα, πρωτοστατεί, όπως σε κάθε συγκυρία. Σε κάθε δύσκολη στιγμή. Πάντα έτοιμος να συνεισφέρει. Με θέση, με άποψη, με παρέμβαση. Και πάντα για το καλό, για τον άνθρωπο για τον συνάνθρωπο και για όποιον έχει ανάγκη.

Όπως πάντα, με δράσεις που έχουν στην πρώτη γραμμή την ειρήνη και τους αθώους.

Ηχηρό «παρών» στο μεγάλο αυτό φιλικό παιχνίδι δίνει η πολιτική ηγεσία της χώρας μας, με πολλούς από τους υπουργούς της κυβέρνησης να βρίσκονται στο στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκη, προκειμένου να στείλουν -μαζί με τον Ολυμπιακό- ένα πολύ ηχηρό μήνυμα για τον τέλος του πολέμου.

«Όταν η βαρβαρότητα απειλεί την ελευθερία δεν σιωπάς»

Πρώτος στο γήπεδο εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος είπε πως «είναι πολύ σημαντικό ότι η πρωτοβουλία της Σαχτάρ ξεκινάει από την Αθήνα. Από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό».

«Είμαι σίγουρος ότι το ελληνικό κοινό θα ανταποκριθεί θερμά σε αυτή την προσπάθεια. Η ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία πάντα είναι στην καρδιά των Ελλήνων» συμπλήρωσε ο έλληνας ΥΠΕΞ.

Παράλληλα, σε μια… προσωπική εξομολόγηση ο κ. Δένδιας είναι πως «το γεγονός ότι εγώ ένας βαθύς Παναθηναϊκός είμαι εδώ, δείχνει πόσο σπουδαίο είναι αυτό το πράγμα που γίνεται».

Στο πλευρό του έλληνα ΥΠΕΞ ήταν ο πρέσβης της Ουκρανίας, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τον Ολυμπιακό για την πρωτοβουλία αυτή. Ακόμα, ευχαρίστησε τον Νίκο Δένδια που αν και Παναθηναϊκός ήρθε στο γήπεδο.

«Η χώρα μου περνάει πολύ δύσκολες στιγμές και αυτό που μπορεί να κάνει ο αθλητισμός και η Σαχτάρ, που είναι μια ουκρανική ομάδα, είναι να προωθεί την ανάγκη για ειρήνη» κατέληξε.

Από την πλευρά του ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης, είπε «θερμά συγχαρητήρια στο Ολυμπιακό για την πρωτοβουλία αυτή».

«Η Ελλάδα η Ευρώπη έχουν ανοίξει μια αγκαλιά για τους Ουκρανούς. Η χώρα μας ήδη φιλοξενεί 18.000 εκτοπισμένους και κάθε πρωτοβουλία, όπως η σημερινή που στέλνει έμπρακτο μήνυμα στήριξης σε αυτούς τους ανθρώπους, που εξαιτίας της ρωσικής εισβολής αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους, είναι πολύ θετικό. Ήρθαμε σήμερα εδώ για να δώσουμε το δικό μας μήνυμα συμπαράστασης» συμπλήρωσε.

«Ο σημερινός είναι πάρα πολύ μεγάλη υπόθεση» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Είναι ο πρώτος αγώνας, ο οποίος γίνεται με την ουκρανική ομάδα. Ένα γήπεδο γεμάτο παιδιά, τα οποία θα πάρουν το σωστό μήνυμα: ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε εδώ, στηρίζουμε όσο μπορούμε και πάνω από όλα καταλαβαίνουμε τον πόνο τους. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε» τόνισε.

«Ο αθλητισμός και κυρίως το ποδόσφαιρο στην πατρίδα μας δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό το κύμα συμπαράστασης στους Ουκρανούς και καταδίκη της ρωσικής εισβολής» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Όταν σκοτώνονται, όταν δολοφονούνται άμαχοι, όταν ισοπεδώνονται πόλεις δεν μπορείς να μείνεις αδιάφορος. Όταν η βαρβαρότητα απειλεί την ελευθερία δεν σιωπάς. Η σημερινή πρωτοβουλία του Ολυμπιακού είναι μια ακόμα σημαντική στιγμή στην πολύ σπουδαία ιστορία αυτής της μεγάλης ομάδας. Συγχαρητήρια» συμπλήρωσε.

Τέλος ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, είπε πως «με πρωτοβουλία του Ολυμπιακού σήμερα ο αθλητισμός συναντά τον ανθρωπισμό».

«Η ελληνική πολιτεία στέκεται δίπλα στον αγώνα του ουκρανικού λαού, απέναντι στην ωμή βία που ασκείται από την ρωσική εισβολή. Ήδη στην ελληνική πολιτεία έχουμε υποδεχτεί 18.000 ουκρανούς, οι οποίοι έχουν καταστεί ανέστιοι εξαιτίας του πολέμου. Ήδη έχουμε γράψει στα σχολεία μας 400 παιδιά από την Ουκρανία» είπε και κατέληξε πως: «Η Ελλάδα θα στέκεται πάντοτε δίπλα στην ελευθερία και τη δημοκρατία».

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024