Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί σήμερα την Σαχτάρ Ντόνετσκ σε μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία με παγκόσμια απήχηση. Μια πρωτοβουλία για την ειρήνη και την ενίσχυση των προσφύγων, που ξεριζώθηκαν από την πατρίδα τους, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Το παρών στο Καραϊσκάκη δίνει και ο πρέσβης της Ουκρανίας, Σεργκέι Σουτένκο, ο οποίος μίλησε στο One Channel για τον ιερό σκοπό διεξαγωγής του σημερινού φιλικού παιχνιδιού.
«Είμαι ευγνώμων στον Ολυμπιακό που φιλοξενεί αυτό το παιχνίδι και πρέπει να τονίσουμε ότι είναι το πρώτο από μια σειρά παιχνιδιών που θα δώσει η Σαχτάρ.
Και πρέπει επίσης να πω ότι εκτιμώ την φιλοξενία που παρέχει ο Ολυμπιακός στην ουκρανική ομάδα, τη Σαχτάρ, για αυτό το φιλικό ματς», τόνισε αρχικά ο Ουκρανός πρέσβης κι εν συνεχεία αναφέρθηκε και στην παρουσία του Νίκου Δένδια στην έδρα των ερυθρόλευκων.
«Εκτιμώ και την παρουσία του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, σε αυτό το σπουδαίο φιλικό παιχνίδι, παρά το ότι δεν είναι ένα… φιλικό γήπεδο γι’ αυτόν, αλλά έκανε τη… θυσία να είναι εδώ» είπε χαμογελώντας ο Σεργκέι Σουτένκο, καθώς είναι γνωστό ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είναι φίλαθλος του Παναθηναϊκού.
Σ’ αυτό το σημείο μάλιστα, ο Νίκος Δένδιας χαμογέλασε, ακούγοντας τα όσα υποστήριξε ο Ουκρανός πρέσβης.
Ο πρωταγωνιστής της Ρεάλ Μαδρίτης στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων είναι πέμπτος στη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών. Βγαίνει στο «σφυρί» για 60 εκατ. ευρώ
Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο σε ομιλία του στο Miami Dade College, και αναφερόμενος στην επαγγελματική του πορεία αποκάλυψε ότι αρχικά τόσο η UEFA όσο και η Παγκόσμια Ομοσπονδία είχαν απορρίψει τις αιτήσεις του για δουλειά.
O Λούκα Μόντριτς στάθηκε άτυχος στο κυριακάτικο (26/4) ντέρμπι της Μίλαν με την Γιουβέντους, καθώς τραυματίστηκε και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.