Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Τι θα κάνουμε εάν Σουηδία και Φινλανδία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ

Ρωσία: Τι θα κάνουμε εάν Σουηδία και Φινλανδία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ

Η προοπτική ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ συζητήθηκε στους κόλπους της συμμαχίας, αποκάλυψε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ η Ρωσία ανακοίνωσε τα μέτρα που θα πάρει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η προοπτική της ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ συζητήθηκε στη διάρκεια συνάντησης υπουργών Εξωτερικών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες αυτήν την εβδομάδα, όπως δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (φωτογραφία Gonzalo Fuentes/Reuters, επάνω, από την τελευταία σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ).

Εναπόκειται στις κυβερνήσεις

Σύμφωνα με τον ίδιο, μια τέτοια απόφαση εναπόκειται στις κυβερνήσεις της Φινλανδίας και της Σουηδίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν είχε σύντομη συζήτηση με τον ομόλογό του της Φινλανδίας, σημείωσε ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Η αντίδραση της Ρωσίας

Νωρίτερα, χθες Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε δηλώσει ότι αν η Φινλανδία και η Σουηδία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, η Ρωσία θα πρέπει να «αποκαταστήσει τις ισορροπίες» με δικά της μέτρα.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία – σύμφωνα με τη Μόσχα – έχει μεταξύ άλλων στόχο να αποδυναμώσει τη στρατιωτική ισχύ της Ουκρανίας και να την εμποδίσει να μετατραπεί σε προγεφύρωμα για ενδεχόμενη επίθεση του ΝΑΤΟ, έχει κάνει τις δύο σκανδιναβικές χώρες να εξετάζουν την ένταξή τους στη Βορειοατλαντική Συμμαχία – όπου ηγετικό ρόλο έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Αν οι δύο χώρες ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, «θα πρέπει να κάνουμε πιο σύνθετη τη δυτική πτέρυγά μας, όσον αφορά την ασφάλειά μας», είπε ο Πεσκόφ στο βρετανικό δίκτυο Sky News.

Ωστόσο, ανέφερε ότι η Ρωσία δεν θα εκλάμβανε μια τέτοια κίνηση ως απειλή για την ύπαρξή της, κάτι που θα την υποχρέωνε να εξετάσει τη χρήση πυρηνικών όπλων.

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024