
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η σφαγή της Μπούκα μας αφήνει άναυδους, δήλωσε η Ολένα Ζελένσκα
Η σύζυγος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναφέρθηκε στις φρικιαστικές εικόνες της Μπούκα με τους εκατοντάδες νεκρούς αμάχους - Ευχαρίστησε την Ιταλία που φιλοξενεί πάνω από 150 παιδιά από την Ουκρανία
Η Ολένα Ζελένσκα, σύζυγος του Ουκρανού προέδρου Βολιντίμιρ Ζελένσκι, σε δηλώσεις της στην ιταλική δημόσια ραδιοφωνία Rai, αναφέρθηκε στην σφαγή της Μπούκα και στα παιδιά, θύματα της ρωσικής εισβολής.
«Οι εικόνες της σφαγής της Μπούκα με αφήνουν άναυδη. Ήταν μια ωραία περιοχή, στην οποία ζούσαν νεαρά ζευγάρια με παιδιά. Η Ρωσία μιλά -κυνικά-για στημένη παράσταση: πόσο θα θέλαμε να ήταν αλήθεια», τόνισε η πρώτη κυρία της Ουκρανίας.
«Τα δικαιώματα των παιδιών της Ουκρανίας παραβιάζονται από έναν εισβολέα ο οποίος βομβαρδίζει σχολεία, νοσοκομεία και πολυκατοικίες. Έχασαν ήδη την ζωή τους 250 παιδιά, και πάνω από τα μισά ανήλικα της χώρας μου, έχουν μετατραπεί σε πρόσφυγες», πρόσθεσε.
Η Ολένα Ζελένσκα ευχαρίστησε την Ιταλία, η οποία φιλοξενεί πάνω από 150 παιδιά από την Ουκρανία, όπως και το Βατικανό, για την ουσιαστική του βοήθεια.
«Καλώ όσους μπορούν να φιλοξενήσουν τα παιδιά μας. Στο μεταξύ, προσπαθούμε να οργανώσουμε και θερινούς τόπους διαμονής για παιδιά και περιμένουμε χρήσιμες προτάσεις» ολοκλήρωσε η σύζυγος του Ουκρανού προέδρου.
- Πολλές φορές το να κληρονομείς το αυτοκίνητο του παππού είναι κάτι περισσότερο από νοσταλγία – Είναι περιουσία
- «Πρώτη» της Εθνικής ομάδας ενόψει των φιλικών του Ιουνίου (vid)
- 11 χρόνια One Salonica: Όταν η μόδα συναντά την εμπειρία και την κοινωνική προσφορά
- Κοινό στρατιωτικό επιτελείο στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, με επίκεντρο Εσθονία-Λετονία, συστήνουν Γερμανία και Ολλανδία
- ΟΠΕΚΕΠΕ: για φιλοκυβερνητική μεροληψία καταγγέλλουν την Επιτροπή CONT του Ευρωκοινοβουλίου οι ευρωβουλευτές της αντιπολίτευσης
- Δήμαρχος Λοκρών: Ζητούμενο η οικονομική αυτοτέλεια των Δήμων







