Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαρσέιγ – ΠΑΟΚ 2-1: Ζωντανός στον «πόλεμο»

Μαρσέιγ – ΠΑΟΚ 2-1: Ζωντανός στον «πόλεμο»

Σε ένα πολεμικό σκηνικό, με τρομερά επεισόδια πριν το ματς, αλλά και μέσα στο «Βελοντρόμ», ο ΠΑΟΚ που βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο πρώτο ημίχρονο (2-0), έμεινε ζωντανός απέναντι στη Μαρσέιγ χάρη στο γκολ του Καντουρί (2-1) και θα παίξει την πρόκριση στη ρεβάνς της Τούμπας.

Από την Τούμπα περνάει η πρόκριση για τα ημιτελικά του Europa Conference League! Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο ημίχρονο του «Βελοντρόμ», αλλά το γκολ του Ελ Καντουρί στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους περιόρισε την ήττα του Δικεφάλου (2-1) και αναπτέρωσε τις ελπίδες του ενόψει της ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας.

MVP για τους «ασπρόμαυρους» ο Πασχαλάκης που κράτησε όρθια την ομάδα του με σπουδαίες επεμβάσεις. Σκηνικό πολέμου πριν το ματς, αλλά και στις κερκίδες του γηπέδου με τους οπαδούς των δύο ομάδων να συγκρούονται.

Πώς ξεκίνησαν

Ο Λουτσέσκου ξεκίνησε με 4-2-3-1 και τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τους Λύρατζη, Ινγκασον, Κρέσπο και Βιεϊρίνια στην τετράδα της άμυνας ενώ Τσιγγάρας και Κούρτιτς ήταν στα χαφ, Α. Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο και Μπίσεσβαρ βρίσκονταν πίσω από τον Ακπομ.

Για τη Μαρσέιγ ο Σαμπάολι επέλεξε 4-1-4-1, με τον Μανταντά στο τέρμα και τους Λιρολά, Σαλιμπά, Τσαλέτα-Τσαρ και Κολάσινατς στην άμυνα. Κεντρικός χαφ ήταν ο Γκουεγέ, με τους Ουντέρ, Ζέρσον, Γκεντουζί και Παγιέ πίσω από τον προωθημένο Μπακαμπού.

Ευκαιρία και… καπάκι γκολ με τον Ζέρσον

Το ματς ξεκίνησε με τη Μαρσέιγ να έχει την μπάλα στα πόδια της και τον ΠΑΟΚ να περιμένει πίσω, κλείνοντας τους χώρους. Ένα σουτ του Μπακαμπού στα 50 δευτερόλεπτα δεν ανησύχησε τον Πασχαλάκη, για να φτάσουμε στο 13’ όπου άλλαξαν οι ισορροπίες.

Από γύρισμα του Παγιέ από τα αριστερά, ο Μπακαμπού με κεφαλιά από κοντά είδε τον Πασχαλάκη να κρατά το μηδέν, αλλά δευτερόλεπτα αργότερα και από ασίστ του Παγιέ ο οποίος ήταν ο κινητήριος μοχλός των Μασσαλών, ο Ζέρσον κοντρόλαρε και με αριστερό σουτ έκανε το 1-0. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ, με τον σκόρερ της Μαρσέιγ είναι σε απόλυτα οριακή θέση, αλλά VAR δεν υπήρχε για να τσεκάρει τη φάση και έτσι το γκολ μέτρησε κανονικά.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε μετά το γκολ, με τον Δικέφαλο να επιχειρεί να κρατήσει λίγο περισσότερο την μπάλα, χωρίς επιτυχία όμως. Και χωρίς να μπορεί να φανεί απειλητικός για την εστία του Μανταντά (τελείωσε το ημίχρονο με μία τελική).

Γλίτωσε δύο φορές ο ΠΑΟΚ, αλλά ήρθε το «ποίημα» του Παγιέ

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα μάλιστα, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά και στο 2-0 όταν ο Αουγκούστο έκανε λάθος, ο Μπακαμπού έκλεψε και έβγαλε τον Ουντέρ απέναντι από τον Πασχαλάκη ο οποίος έσωσε την ομάδα του με σπουδαία επέμβαση.

Στο 36’ ο Κρέσπο πρόλαβε με σωτήριο τάκλιν τον Μπακαμπού που έβγαινε τετ α τετ, φάση στην οποία μάλιστα ο Ισπανός αμυντικός χτύπησε. Κι εκεί που όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα ολοκληρωθεί με το σκορ στο 1-0, ήρθε ο Παγιέ στο 45’ και με ένα απίθανο σουτ στην κίνηση, μετά από εκτέλεση κόρνερ, έστειλε την μπάλα στο γάμα του Πασχαλάκη για το 2-0 που έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο του ΠΑΟΚ.

Γκολ από τα αποδυτήρια

Στην ανάπαυλα ο Λουτσέσκου πέρασε στο ματς τον Ελ Καντουρί στη θέση του Τσιγγάρα και ο Μαροκινός τον δικαίωσε για την απόφασή του μόλις τρία λεπτά από το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Αουγκούστο έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή της Μαρσέιγ, έδωσε για τον Ζίβκοβιτς ο οποίος πάτησε στον Καντουρί που με υπέροχο τελείωμα νίκησε τον Μανταντά για το 2-1 κι έβαλε… φωτιά στην κερκίδα των οπαδών του ΠΑΟΚ.

Μάλιστα στο 58′ ο Δικέφαλος, που πατούσε πλέον πολύ καλύτερα, έφτασε μία ανάσα και από την ισοφάρισε, αλλά ο Άκπομ (ήταν εκτεθειμένος) αστόχησε σε τετ α τετ με τον Μανταντά. Κάπου εκεί φαίνεται πως ξύπνησε η Μαρσέιγ, αλλά έπεσε πάνω στον Πασχαλάκη.

Τον κράτησε όρθιο ο Πασχαλάκης

Στο 62′ ο Γκέιγ απείλησε με κεφαλιά και δέκα λεπτά μετά ο Πασχαλάκης «είπε» όχι σε διπλή ευκαιρία του Παγιέ, πρώτα σε εκτέλεση φάουλ του Γάλλου και μετά σε σουτ στην επαναφορά. Από την εκτέλεση κόρνερ, ο Έλληνας τερματοφύλακας πραγματοποίησε δύο σπουδαίες επεμβάσεις σε Γκεντουζί και Σαλιμπά ενώ στο 78′ ούτε ο Ουντέρ μπόρεσε να τον νικήσει με σουτ πλάγια μέσα από την περιοχή.

Στις καθυστερήσεις μάλιστα αποβλήθηκε ο Ζέρσον με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Μιτρίτσα και θα χάσει το ματς της Τούμπας. Από τη ρεβάνς θα λείψει και ο Χόρχε Σαμπάολι που είδε κίτρινη στο 84′ για διαμαρτυρία.

Μαρσέιγ (Χόρχε Σαμπαόλι): Μανταντά, Κολάσινατς (63’ Καμαρά) Τσαρλέτα Τσαρ, Σαλιμπά, Λιρόλα (63’ Ρονζιέ), Γκέγιε, Γκεντουζί, Γκέρσον, Παγιέ, Ουντέρ, Μπακαμπού

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Ίνγκασον, Τσιγγάρας (46’ Καντουρί), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (75’ Μιτρίτσα), Ζίβκοβιτς, Άκπομ (75’ Τσόλακ)

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024