Παρασκευή 24 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Μπαρτσελόνα 1-1: Όλα ανοιχτά για την πρόκριση

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Μπαρτσελόνα 1-1: Όλα ανοιχτά για την πρόκριση

Οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες στην Φρανφκούρτη με 1-1 και η πρόκριση θα κριθεί στη ρεβάνς του Καμπ Νου – Ισοπαλία και στο Γουέστ Χαμ – Λιόν (1-1), προβάδισμα για την Μπράγκα (1-0).

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το παιχνίδι στην Φρανκφούρτη ανάμεσα στην Άιντραχτ και την Μπαρτσελόνα, για τα προημιτελικά του Europa League. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 και η πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης θα κριθεί στη ρεβάνς του Καμπ Νου (14/4).

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και απείλησαν στο 3ο λεπτό με τον Φεράν, αλλά ο Τραπ έκανε μια εντυπωσιακή απόκρουση και κράτησε το μηδέν. Στο 6’ οι γηπεδούχοι απάντησαν με τον Σο, αλλά το σουτ του μέσου της γερμανικής ομάδας έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Τερ Στέγκεν. Στο 18’ ο Τραπ είπε «όχι» στον Ομπαμεγιάνγκ. Στο 38’ ο διαιτητής έδωσε πέναλτι υπέρ της Άιντραχτ, αλλά μετά την εξέταση της φάσης στο VAR ο ρέφερι της αναμέτρησης το πήρε πίσω.

Ετσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 0-0. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο για τους Γερμανούς, με την Άιντραχτ στο 48’ να ανοίγει το σκορ με τον Κνάουφ. Ο μέσος των γηπεδούχων με ένα απίθανο σουτ έστειλε την μπάλα συστημένη στα δίχτυα του Τερ Στέγκεν για το 1-0 και έβαλε… φωτιά στο Deutsche Bank Park.

Μετά το γκολ η Μπαρτσελόνα ανέβασε στροφές και προσπάθησε να αντιδράσει, με τους φιλοξενούμενους στο 62’ να χάνουν μεγάλη ευκαιρία με τον Φεράν. Οι Μπλαουγκράνα αύξησαν την πίεσή τους και τέσσερα λεπτά αργότερα ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Φεράν.

Οι Ντε Γιονγκ και Ντεμπελέ άλλαξαν ωραία την μπάλα, ο Ολλανδός γύρισε στον Φεράν και αυτός από κοντά με υποδειγματικό πλασέ έφερε στα ίσια το παιχνίδι. Στο 78’ η Άιντραχτ έμεινε με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Τούτα με 2η κίτρινη κάρτα.

Η τελευταία ευκαιρία του παιχνιδιού άνηκε στην Μπαρτσελόνα και στον Λενγκλέ. Στο 89’ ο σέντερ μπακ των φιλοξενούμενων έκανε την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, αλλά δεν κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα του Τραπ, με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος.

ΑΪΝΤΡΑΧΤ: Τραπ, Τούτα, Χιντερέγκερ, Εντικά, Κνάουφ, Γιάκιτς (89’ Ατσέ), Κόστιτς, Σο, Λίντστρεμ (73’ Χάουγκε), Καμάντα (80’ Τουρέ), Μπορέ (89’ Ρόντε).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Άλμπα, Έρικ Γκαρσία, Πικέ (23’ Λενγκλέ), Αραούχο, Μπούσκετς, Πέδρι, Γκάβι (62’ Ντε Γιονγκ), Τραορέ (62’ Ντεμπελέ), Τόρες, Ομπαμεγιάνγκ

Προβάδισμα για την Μπράγκα

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League έκανε η Μπράγκα, η οποία επικράτησε εντός έδρας της Ρέιντζερς με 1-0. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, ενώ το μοναδικό γκολ του παιχνιδιού πέτυχε ο Αμπέλ Ρουίθ στο 39’ με σουτ από το ύψος του πέναλτι, μετά από πάσα του Μεδέιρος. Στο δεύτερο μέρος οι Πορτογάλοι άγγιξαν το 2-0 στο 78’, αλλά ο ΜακΓκρέγκορ είπε «όχι» στον Αντρέ Όρτα.

ΜΠΡΑΓΚΑ: Ματέους, Γιαν Κόουτο (88’ Πάουλο Ολιβέιρα), Φαμπιάνο, Τόρμαν, Κάρμο, Αλ Μουσράτι (82’ Αντρέ Κάστρο), Μεδέιρος (75’ Φαλέ), Αντρέ Όρτα (82’ Λούκας Μινέιρο), Ρικάρντο Όρτα, Αμπέλ Ρουίθ (75’ Βίτορ Ολιβέιρα), Ροδρίγο Γκόμες

ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ: ΜακΓκρέγκορ, Μπάσεϊ, Μπαλογκάν (62’ Μπάρισιτς), Γκόλντσον, Ταβερνιέ, Καμαρά, Λούντστραμ, Τζακ (62’ Αριμπό), Άρφιλντ, Σακαλά (62’ Ρουφ), Κεντ

Sports in

Super League: Πότε ξεκινάει το πρωτάθλημα για τη σεζόν 2024/2025

Οι αποφάσεις που πήρε το Δ.Σ της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 24 Μαϊου 2024